Del 15 de juliol al 15 de setembre la regidoria de Sanitat activa el protocol de prevenció davant possibles onades de calor

Acció Urgent es farà càrrec de realitzar un seguiment a les persones majors de 65 anys que patisquen alguna malaltia crònica que es puga agreujar amb la calor. Les persones o famílies interessades en este servei poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Pego, la Mancomunitat de Serveis Socials o Acció Urgent.
Estos dies el vent ens porta un toc de frescor per llevar força a la potència del sol d’estiu. No obstant, no podem baixar la guàrdia perquè setmanes enrere ja hem patit jornades de calor intensa. Davant els efectes que produeixen eixes temperatures molt extremes i l’excés de calor, com són la pèrdua de líquids i de sals minerals necessaris per a l’organisme, una pèrdua que provoca que es puga agreujar una malaltia crònica o deshidratació i esgotament; la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Pego posa en marxa un protocol d’actuació davant possibles onades de calor en col•laboració amb Acció Urgent i la Mancomunitat de Serveis Socials. El protocol estarà actiu del 15 de juliol al 15 de setembre, com recordava la regidora de Sanitat, Elvira Ciurana.

Aquelles persones o aquelles famílies amb majors de 65 anys que patisquen alguna malaltia crònica que es puga agreujar amb la calor i vullguen un cert control sanitari setmanal, poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Pego, la Mancomunitat de Serveis Socials o amb Acció Urgent, per a deixar les dades bàsiques perquè Acció Urgent paute eixe control.

Tere Lloret, presidenta d’Acció Urgent, aclaria que es tracta d’un servei que barreja la part social i la sanitària, ja que el voluntariat d’Acció Urgent va als domicilis, “peguem una mirada a com estan, si estan ben hidratats, si tenen bé la tensió, etc., i si hi haguera un indicador d’alarma […] es fa un xicotet informe, el passem a Serveis Socials i ahí ja actua l’equip base de Serveis Socials”, afegia Lloret que, mentrestant, el voluntariat d’Acció Urgent “totes les setmanes estem en contacte en estes persones per vore si estan a soles, saber si mengen bé, si els cuidadors van, etc., etc.”.431 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!