Creama ja és agència de col•locació

Des què el passat 31 de març entrara en vigor la ‘Estrategia Española por el Empleo’ que eliminava els centres associats als SERVEF. Així, a partir d’ara CREAMA és una agència de col•locació. Entre els seus objectius, continuar fent el paper d’intermiadiadora i afegir la selecció de personal.
El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) va aprovar a finals de gener de 2012 una resolució on constatava la reestructuració de l’organisme autònom del Consell per a estalviar despeses, perquè exigix, als 86 centres associats d’intermediació laboral del SERVEF a la Comunitat Valenciana, entre els que es troba CREAMA, una nova homologació equiparable a les agències privades de col•locació, el que implica que estos centres han de buscar autofinançament a partir del 31 de març.

La Gerent de CREAMA, Lola Orihuel explicava que esta circumstància es deu al “canvi de polítiques d’ocupació del Govern Espanyol que fa que les comunitats autònomes revisen tots aquells convenis que tenien signats amb entitats com CREAMA”. Així, confirmava Orihuel, “des de principis del mes d’abril, CREAMA ha deixat de ser centre associat al SERVEF i ha passat a ser agència de col•locació”. Este canvi és el que provoca que ara les oficines de CREAMA sí que puguen agafar currículums, però no renovar directament les demandes d’ocupació.

L’aprovació del decret del Consell per a l’adaptació de la norma estatal sobre regulació d’agències de col•locació, amb ànim o sense de lucre, i de l’adequació dels centres associats en intermediació laboral ha suposat un dur revés per a aquest teixit empresarial, ja que el seu futur és incert. De fet, a hores d’ara, encara hi ha moltes incògnites al respecte. I és que explicava la gerent de Creama que “la Estrategia Española por el Empleo es va aprovar a novembre de 2011. Fins a que no s’han aprovat els pressupostos generals de l’Estat, i s’ha definit la part que la Comunitat Autònoma ha de sumar a la part de l’Estat, no se sap exactament les partides pressupostàries que aniran destinades a les polítiques d’ocupació”. Una vegada conegut este punt, apuntava Lola Orihuel, “tot això devindrà en una sèrie normes legislatives que ens diran cap a on anem”.

No obstant això, asseverava Orihuel que el que està clar és que CREAMA sempre estarà ahí fent la intermediació laboral i apuntava que el que falta és definir la manera d’articular-ho. Avançava la Gerent de CREAMA que des del Consorci “volem fer més coses de les que estem fent ara” com és “oferir a l’empresariat de la comarca la possibilitat ser una entitat de selecció de personal”.

El que lamentava Orihuel de l’aplicació de l’Estratègia Espanyola per l’Ocupació era la pèrdua de personal humà, ja que ha suposat un important retall de personal que es dedicava a l’orientació i promoció laboral. Tot i que confiava en poder tornar a augmentar els efectius de personal una vegada es consolide la nova forma jurídica de CREAMA.


558 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!