CREAMA assessora sobre les ajudes per a desocupats que es constituisquen com a empresaris autònoms

Els emprenedors i les emprenedores han d’estar inscrits al SERVEF. Les subvencions van des dels 5.000 euros fins els 10.000 euros segons siga el col•lectiu d’emprenedors. El termini màxim de presentació de sol•licituds és de dos mesos des de l’alta al Cens d’Obligats Tributaris.
La Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació ha publicat l’ordre que regula i convoca la concessió de subvencions de foment d’ocupació dirigida als emprenedors. Es tracta d’ajudes a treballadors desocupats que creen llocs de treball a través de l’activitat empresarial independent. Les persones interessades en esta convocatòria poden accedir a tota la informació a través de la xarxa d’Agències de Desenvolupament Local (ADL) que el Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) té en les localitats de Benissa, Calp, Dénia, El Verger, Gata de Gorgos, Ondara, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia.

L’ordre del govern autonòmic va dirigida als empresaris independents desocupats que estiguen inscrits en el SERVEF, sempre que es constituisquen en autònoms o professionals per compte propi. Hi ha subvencions que van des dels 5.000 fins als 10.000 euros segons el col•lectiu d’emprenedors (jóvens de 30 o menys anys, dones, persones amb alguna discapacitat, etc.). A més, també es pot optar a una subvenció financera que consisteix en una reducció de fins a 4 punts d’interessos de préstecs destinats a finançar inversions. El termini màxim de presentació de sol•licituds és de dos mesos des de l’alta en el Cens d’Obligats Tributaris.

D’altra banda, hi ha ajudes a la primera contractació durant els primers 180 dies d’activitat. Es concedeixen subvencions de fins a 3.000 euros per a la contractació a temps indefinit directe o transformació de contracte temporal (transcorreguts almenys tres mesos). Així mateix, les ajudes comprenen contractes a temps parcial (d’un mínim de 20 hores) i 4.000 euros quan la persona contractada siga una treballadora desocupada.

El termini màxim per a sol•licitar estes ajudes de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació acaba el 30 de juny del 2010. Per a més informació cal acudir a la xarxa d’ADL’s de la comarca.


444 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!