CREAMA, 20 anys amb la gent

Dimecres de vesprada el Consorci per a la recuperació econòmica i de l’activitat de la Marina Alta va celebrar la gala commemorativa del seu 20é aniversari. Un acte al que van assistir la majoria de treballadores i extreballadores de l’entitat, així com representants polítics de tots els pobles on hi ha estat CREAMA, entre ells una nodrida representació de Pego. També hi va assistir la Presidenta de la Diputació d’Alacant i el President de Creama.
Dimecres de vesprada el Centre Social de Dénia va acollir la gala que commemorà els 20 anys del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA). 20 anys en què CREAMA ha consolidat la seua tasca de treballar per la comarca, com diuen les seues sigles, dedicant-se a donar feina, a ajudar a les persones que la busquen —guiant-les en el procés—, a crear empreses —assessorant i acompanyant en tot moment a la persona que decidix emprendre un negoci—; a donar cursos de formació —una qüestió bàsica per continuar aprenent i avançant en el món laboral—, sense oblidar la feina de suport i de dinamització que Creama realitza amb els comerços ja consolidats. Durant la gala, però, no es va obviar que durant eixes dos dècades s’ha produït moments no exempts de dificultats. Tot i això, no s’ha deixat de treballar per a ajudar a generar ocupació i riquesa.




Entre els assistents a la gala del 20é aniversari de Creama es trobaven la gerent del consorci, Lola Orihuel, treballadores, exempleats, alumnes, alcaldes i regidors dels ajuntaments que han conformat este consorci, van estar presents a la gala d’aniversari. L’acte va estar dinamitzat per alumnat de l’Escola de Teatre Comarcal que compartia aniversari.




El president de CREAMA, el diputat Alejandro Morant, va destacar el caràcter plural d’esta entitat des del seu naixement, amb tres municipis de tres colors distints. A més, va repassar en xifres la important tasca desenvolupada per Creama en este temps. Morant va explicar que en estes dos dècades el consorci comarcal ha ajudat a crear quasi 4.000 empreses, ha desenvolupat més de 62.000 accions d’orientació laboral i prop de 9.000 alumnes s’han beneficiat de les més de 95.000 hores de formació que han impartit.




Per la seua banda, la presidenta de la Diputació, Luisa Pastor, va assenyalar que Creama és un «exemple de cooperació» i que en estos 20 anys ha col·laborat en la generació de riquesa en la comarca i per extensió a la província. I va recordar que esta entitat és «pionera en consorciar, cooperar i compartir projectes».

L’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, va recordar en la seua intervenció que el 8 de novembre de 2014 es van complir 20 anys de la firma del conveni de col·laboració que va donar lloc al naixement del Creama. Van ser membres fundadors els ajuntaments de Dénia, Benissa i Pego, junt amb l’INEM i la Diputació d’Alacant. Al gener de 1995 es va celebrar a Benissa la sessió constituent del consorci. Kringe va remarcar en el seu discurs que, des de la seua creació fins hui en dia, Creama «ha seguit una línia ascendent en la seua trajectòria i en les seues activitats, encara que, en els últims anys, s’han viscut moments complicats que s’han superat gràcies al treball de tots».




La representació pegolina va ser nombrosa. A més de les treballadores i extreballadores de Creama, va estar present a la gala Just Piera, l’alcalde sota el mandat del qual Creama es va crear; l’exalcalde Carmelo Ortolà i l’actual alcalde, Enrique Moll, este últim assegut a la primera fila junt amb la presidenta de la Diputació d’Alacant, el president de Creama, l’alcaldessa de Dénia i l’alcalde de Benissa i Xàbia. A més, hi va acudir a l’acte un dels redactors del consorci Joan Carles Cambrils que posteriorment va ser regidor de Creama. L’actual regidora de Creama, Pepa Sendra i la regidora de Mitjans de Comunicació, Elvira Ciurana i el regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis.

Enrique Moll ha definit l’acte com a «emotiu» i va destacar que este projecte, a més que per la recuperació econòmica també «per la unitat de la Marina Alta».




Esta nodrida representació posa de relleu com es valora Creama a Pego perquè, tot i que apuntava l’alcalde «que hi ha moltes coses que es podrien fer des de dins del municipi», també reconeixia que «l’estar en contacte, en la mateixa xarxa que està el SERVEF, l’estar en la primera línia a l’hora de recollir subvencions, el poder fer polítiques conjuntes d’ocupació […] això sempre és millor».

Enrique Moll agraïa la feina feta a «tota la gent que ha col·laborat, que ha fet possible que este projecte s’haja pogut portar endavant» com també agraïa la feina realitzada per les treballadores que són les que porten dia a dia els projectes endavant». Recordava l’alcalde de Pego «els moments difícils que han passat els treballadors de Creama» i per això agraïa el seu esforç, perquè van continuar al peu del canó tot i haver de «passar 5 ó 6 mesos sense cobrar perquè no arribaven els diners per a pagar-los».




Finalitzava el primer edil afirmant que van a continuar «apostant per este projecte perquè creiem en ell i la prova està en què hem fet unes oficines noves. Hem apostat per Creama i anem a continuar apostant per Creama», concloïa Moll.
792 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!