Continuen els actes de la setmana de la dona amb Cristina del Valle

Aquest cap de setmana el bon oratge va acompanyar el Mercat Medieval que va tenir una acollida multitudinària, com també va tenir l´actuació de Diana Navarro. Aquesta vesprada a les 7.30 a la Casa de Cultura conferència a càrrec de Cristina del Valle per a parlar sobre la violència de gènere i la situació de la dona actualment. Amb música, malabars, còmics i serps s´encetava el Mercat Medieval d´aquest cap de setmana passat. Una comitiva que durant la primera hora acompanyà els primers assistents per les tendes que poblaren el mercat. Després es procediria al pregó de benvinguda, que entre d´altres coses resumia els productes que es podrien trobar al teixit artesà.

Més de 60 artesans, gent que treballa manualment els productes que ven al públic directament composaren el III Mercat Medieval de Pego. Miguel Ángel Martín, regidor del Mercat va explicar a Ràdio Pego que amb aquesta elecció el que es vol és mostrar des de l´actualitat, des del segle en el que vivim l´elaboració dels treballs dels nostres avantpassats. A més, va destacar que en aquest tipus de mostra es dóna veu als petits artesans amb un producció pròpia i menor.

Una mostra clara d´aquest tipus de treball tradicional i en perill d´extinció sinó fóra en certa manera per aquest tipus de propostes és la cistelleria. Paco Trepat, cisteller comentava que va començar a dedicar-se per tradició familiar, però que ha continuat perquè li agrada el què fa.

I en entre totes les coses que es podien trobar al Mercat Medieval, escriptura amb 8 segles d´antiguitat. Un art que es pot practicar des de i fins a qualsevol edat.

Dos dies d´esbarjo i passejada pel temps. Mentre, la nit de dissabte el Teatre Municipal s´omplia de gom a gom per a veure actuar Diana Navarro, una jove amb una qualitat de veu que no deixa cap mena de dubte. Aquesta malaguenya es va deixar la pell a l´escenari per a oferir el seu repertori que barreja copla, chill out, flamenc i altres ritmes mediterranis. El públic va saber agrair l´esforç realitzat amb escreix.

Les activitats de la setmana de la dona, però, continuen. De fet, aquesta vesprada la Casa de la Cultura acull la Conferència de Cristina del Valle, ex-cantant de “Amistades Peligrosas”, però sobretot creadora de la Plataforma de Dones Activistes davant la Violència de Gènere. La seua conferència, a les 7´30 de la vesprada versarà sobre aquesta temàtica, violència de gènere i la situació actual de les dones.


413 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!