Continua la negociació per a les festes de 2007


Al plenari del passat dijous, El regidor del PP, Eduardo Síscar, va presentar una moció individual, en què insta a la Junta General de Ràdio Pego a què cesse a l’actual Consell d’Administració de l’entitat pública.

Durant el plenari de dijous passat a més dels temes tractats en el darrer informatiu, com són la moció presentada pel Bloc sobre no incloure cap referència sobre la barrera electoral a la Llei Electoral Valenciana, la moció del PSOE sobre el rebuig al programa integral de reeducació de maltractadors i l’aprovació d’una operació de crèdit per a finançar inversions del pressupost 2006, es van tractar altres temes.

En primer lloc, va haver una rectificació sobre l’acta celebrada el 27 d’abril en referència al pintor i escultor Remitgi Soler Tomàs. El regidor de Cultura, el socialista Rafel Moll va aclarir que els frescos que va pintar l’artista no eren els de la capella de l’Eccehomo, sinó els de la capella de la residència.

D’altra banda, la fixació del calendari de festes locals per a 2007 es va deixar damunt la taula, a petició del mateix regidor de festes, el nacionalista Pau Folqués, perquè encara falta per a fixar si serà festa local el primer dimecres del mes de juliol. La finalitat és que les festes de moros i cristians i la celebració del dia del patró del poble, l’Eccehomo puguen celebrar-se en una certa proximitat, sense sobrepassar els 15 dies de diferència.

L´Alcalde, el popular Carmelo Ortolà, explicava la justificació històrica d’aquest fet. Antigament se celebrava la festa el segon dimecres després de Sant Pere. Per tant, tots els pobles que celebren la Preciosíssima Sang, tenen lloc algun dimecres del mes de juliol. És per això que s’està pensant en el primer dimecres del mes, per a no allunyar-se massa de la festa de moros i cristians.

Un tema que si que va prosperar, amb els nou vots a favor, va estar l’alteració jurídica de l’immoble situat al carrer Santa Bàrbara-Passeig Clot- Carrer Duanes. És a dir, es va donar el vist-i-plau perquè el sòl destinat per al futur institut, passe de ser municipal a patrimonial, una exigència de la Conselleria d´Educació, per a poder tirar endavant les obres. El regidor d´Educació, el nacionalista Àngel Sendra, qualificava aquest pas, com un més per tirar endavant el projecte educatiu.

Abans de finalitzar el plenari, el regidor popular Eduardo Síscar va sorprendre els assistents al plenari presentant, en el darrer moment, una moció individual, en la què instava a la destitució del Consell d’Administració de Ràdio Pego. La moció la va llegir el secretari municipal i deia el següent: “Eduardo José Síscar Vicens, concejal del Partido Popular en el Ayuntamiento de Pego presenta la siguiente moción para ser debatida en el pleno ordinario de 25 de mayo de 2006. Moción: se propone se someta a la aprobación del pleno del Ayuntamiento de Pego el instar a la Junta General de Radio Pego a que proceda estatutariamente al cese del actual Consejo de Administración y proceder al nombramiento de un nuevo Consejo que vele por el cumplimiento de la función social encomendada a la emisora municipal que garantice el abandono de la impostura que se arenga a diario desde sus ondas”.

A l´estar presentada en el mateix plenari, la primera votació havia de decidir si s’admetia en l’ordre del dia i es passava a discussió o pel contrari es deixa damunt la taula per a una posterior incorporació en el proper plenari. El resultat: 4 vots a favor d’incloure-la en el plenari; 5 vots en contra. Per tant, va quedar posposada la seua valoració.


683 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!