Constituïda la Plataforma d’Afectats per la Delimitació Marítim-Terrestre de Marines-Racons

Aquest dissabte passat es fer realitat la constitució de la Plataforma d’Afectats per la delimitació de costes a la comarca. Donat que moltes d’aquestes persones són de Pego, com ja es fera anteriorment, el dissabte 2 de febrer a les 5 de la vesprada s’ha convocat una assemblea al Teatre Municipal de Pego amb la intervenció de l’advocat especialitzat en temes de delimitació marítim-terrestre i portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Llei de Costes, José Ortega. El 5 de setembre de 2007 es van reunir per primera vegada l’Associació de Veïns de les Deveses-Bassot i els afectats de la delimitació marítim-terrestre de Pego i comarca a la Casa de Cultura de Pego amb l’objectiu de crear una plataforma d’afectats per a unificar criteris de cara a la futura defensa jurídica. D’altra banda, el 8 de gener de 2008 es constituïa al País Valencià la Plataforma d’Afectats per la Llei de Costes, amb més de 2000 propietaris d’edificacions costaneres en territori valencià sobre les quals se cern una possible demolició en aplicació de la Llei de Costes. S’han unit per a denunciar davant de Brussel•les el que defineixen com a “abusos” de la norma.

Afectats de Dénia, Nules, Elx, Santa Pola, Almardà -a Sagunt- o el Saler i d’altres zones de l’Estat Espanyol, formen part de la plataforma que s’acaba de constituir. Els propietaris asseguren que la demolició deixaria “en la ruïna” a milers de famílies, que no rebrien ” cap compensació. Denuncien que el Govern realitza una aplicació “abusiva” i que la norma s’aplica amb caràcter retroactiu a edificacions que eren legals abans de la promulgació de la llei, en 1988.

Però independentment d’aquesta Plataforma general s’estan constituint de Plataformes de manera comarcal per tal de tenir més fronts oberts, a l’hora que aquesta fórmula permet localitzar els problemes concrets en cada cas particular. A la Marina Alta per fi, aquest dissabte passat, s’ha fet realitat la constitució de la Plataforma d’Afectats per la delimitació marítim-terrestre de Marines-Racons. Aquesta ha decidit que degut a què gran quantitat de veïns i veïnes de Pego estan afectats per la Llei de Costes, es vol donar a conèixer a tots ells quines són les possibilitats de defensar les seues propietats. És per això que s’ha convocat una assemblea el dissabte, 2 de febrer, que tindrà lloc al Teatre Municipal a les 5 de la vesprada.

En aquesta assemblea intervendrà l’advocat especialitzat en temes de delimitació marítim-terrestre, José Ortega, que també és el portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Llei de Costes. Ortega assegura que a Europa aquesta situació “suposa un escàndol majúscul”.


478 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!