Conselleria retira més de 3.000 targetes sanitàries en la comarca

Els afectats són pacients que no han sigut empadronats en els municipis de la Marina Alta durant els últims 18 mesos. La Conselleria de Sanitat ha retirat 3.169 targetes Sanitàries Individuals (SIP) a persones que precisaven ser ateses en la Marina Alta però que no estaven empadronades en les seues poblacions. Des de Sanitat es va defendre la mesura al•ludint que es vol evitar que residents en altres comunitats autònomes acudisquen als centres de la Comunitat sense poder-los reclamar una compensació per la despesa.

Per la seua banda, el portaveu de la junta de personal del departament sanitari de la comarca, Artur Royo, va afirmar que difícilment es notarà un descens en el nombre de pacients atesos en la ratio de cada metge. Segons va explicar Royo, els facultatius atendran el mateix volum de pacients ja que fins que no s’introdueixen les dades per a efectuar la recepta de medicaments es desconeix si l’usuari té activat el document SIP.

Segons la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (Svmfyc) la reducció de 60.000 targetes en les comarques d’Alacant tindria com a conseqüència una disminució de 50 pacients per metge.

Artur Royo va afirmar que la mesura es tradueix en què el pacient ja no tindrà dret a l’assistència finançada. No obstant, tant Svmfyc com Royo addueixen que en la majoria dels casos el pacient continuarà acudint als centres de salut i haurà de tornar a formalitzar la seua targeta sanitària.
El procés seguit per l’administració ha sigut la retirada de les dades del sistema informàtic ja que físicament haguera sigut molt complicat.

Així mateix, dos dies després de fer-se pública la mesura en els centres sanitaris de la comarca ja s’han donat casos en què els pacients -habituals- han sigut atesos i posteriorment se n’han adonat que els seus historials del centre sanitari estaven en blanc. Davant d’esta situació els usuaris hauran d’esbrinar el motiu i tornar a donar-se d’alta en el centre que desitgen.

Per a Royo, no tots els casos s’hauran produït per falta d’empadronament en la localitat, sinó que també ho podran patir aquelles persones que no tinguen metge assignat. La conselleria ha actuat sobre els usuaris que en els últims 18 mesos han donat d’alta els seus SIP.

Estes persones deuran ser ateses amb les mateixes condicions en el sistema sanitari que «implica el pagament de l’atenció i els medicaments». Així, al no tindre dret a l’assistència finançada es reclamarà el pagament a la seua comunitat autònoma, en cas que no siga veí del País Valencià per a controlar la inversió realitzada en este tipus de pacients.


392 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!