Conselleria cessa arbitràriament el director de l’escola d’Almoines

Joan Baptista Malonda va sol•licitar prorrogar el seu càrrec de direcció al Col•legi Públic El Castell d’Almoines, però la Conselleria d’Educació ha realitzat una avaluació negativa de la tasca feta fins ara. Segons la comunitat educativa del col•legi, la Generalitat “no especifica els criteris” que han dut a avaluar negativament a l’actual direcció, ni aporta l’informe en el qual, suposadament, ha basat la seua negativa. Des què es va conèixer la notícia de la negativa de la Conselleria d’Educació de renovar la direcció del Col•legi Públic El Castell d’Almoines, al capdavant de la qual està el mestre Joan Baptista Malonda Grau, aquest no ha deixat de rebre suport des de l’àmbit educatiu. La història comença quan la comunitat educativa del CP Castell d’Almoines va donar a conèixer a l’opinió pública i la societat educativa, els esdeveniments pels quals ha estat avaluat negativament Joan Malonda en la seua sol•licitud de pròrroga per al càrrec de la direcció de la citada escola, una de les primeres escoles en aplicar l’ensenyament en valencià i que va estar guardonada amb la Creu Sant Jordi l’any 2005.

Davant aquesta situació l’Associació de Mares i de Pares de l’Alumnat (AMPA) i per extensió tota la comunitat educativa del col•legi públic El Castell d’Almoines, a la Safor, haja denunciat “criteris partidistes” en la decisió adoptada per la conselleria d’Educació de no renovar el càrrec a l’actual director del centre, Joan Baptista Malonda, i al seu equip de treball.

L’AMPA del col•legi El Castell, el claustre de professors i el Consell Escolar del centre han sonat a l’uníson per a donar suport al recurs presentat pel director del centre, alhora que demanen la seua continuïtat en el càrrec.

Segons la comunitat educativa del col•legi, la Generalitat “no especifica els criteris” que l’han dut a avaluar negativament a l’actual direcció, ni aporta l’informe en el qual suposadament s’ha basat la seua negativa. Consideren per això que hi ha hagut “arbitrarietat” en l’actuació i reclamen que reconsidere la seua actitud. L’associació de mares i pares d’alumnes defensa, a més, que Malonda i el seu equip directiu compten amb el suport “unànime” del claustre de professors i del Consell Escolar del centre per a continuar amb el projecte educatiu que l’ha convertit en un referent, ja que el col•legi públic El Castell d’Almoines és un centre referent en l’àmbit educatiu valencià per ser un dels primers a aplicar l’ensenyament en valencià, reconegut amb nombrosos premis per la seua trajectòria educativa, entre ells el Baldiri Rexach, el Premi Melchor Botella a la Renovació Pedagògica, el Premi d’Innovació Pedagògica Caixa Popular, i la Creu de Sant Jordi.

A l’AMPA, el claustre i el consell escolar del col•legi afectat per la qüestió se li afegeix el Col•lectiu de Mestres de la Safor i l’Escola d’Estiu Marina-Safor, el STPV i el BLOC d’Almoines. Tots ells han emès extensos comunicats de suport a la direcció de l’escola saforenca. Exigeixen “conèixer els motius de l’avaluació negativa” alhora que volen “manifestar el nostre desacord en desestimar la pròrroga de la direcció” i apunten a què es deuria dur endavant “la derogació de la legislació actual sobre elecció i pròrroga de la direcció dels col•legis públics i elaborar una legislació que afavoresca la democràcia i la participació de tots els sectors implicats en l’educació.”

El Col•lectiu de Mestres de la Safor i l’Escola d’Estiu Marina-Safor, també sol•liciten, en el seu comunicat “una entrevista amb la Direcció Territorial del Servei d’Educació de la província de València i amb el Director General de Personal de la Conselleria d’Educació per exposar-li el nostre suport a l’escola d’Almoines i demanar-li una explicació dels motius i dels criteris per determinar una avaluació negativa.” I estan disposats a “recollir signatures i cartes de suport a l’escola d’Almoines i de denuncia a la Conselleria d’Educació i a la Inspecció Educativa pel procediment poc transparent i democràtic que s’ha seguit.”

Però el suport també li arriba a Malonda des de la Marina Alta, ja que des de la Cappev el seu president, Jaume Fullana, va manifestar el passat divendres, en la presentació de la Trobada de Beniarbeig d’aquest proper dissabte, el seu suport al director del Col•legi Públic El Castell d’Almoines.

Aquest proper dissabte, 31 de maig, se celebren a Beniarbeig i a Beniarjó la Trobada d’Escoles en Valencià, un bon moment per a recollir signatures de suport a Joan Baptista Malonda.


636 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!