‘Conqueridores 2014’, es presenta en societat

La composició del pegolí José Briones Vicens, músic no professional, per a la Capitania Cristiana dels Moros i Cristians de Pego 2014 va ser interpretada per La Clandestina i va ser molt ben rebuda pel públic assistent i per la ‘filà’ Conqueridores. El compositor va regalar la partitura de ‘Conqueridores 2014’ en versió colla de dolçaina i tabal i amb arranjament per a banda de música a la Capitania.
Divendres passat de vesprada, al pati de la Casa de Cultura es va congregar un bon nombre de moros i cristians. Tenien una cita amb la música festera i amb la Capitania de 2014. Les Conqueridores estaven a punt d’escoltar la composició que, José Briones Vicens, havia composat especialment per a l’ocasió.Rosa Maria Vicens, alçava la veu perquè tots i totes les presents la pugueren escoltar. Era la veu de les Conqueridores. Explicava que enguany celebren la seua quarta capitania i “tot i que ens haguera agradat tindre 4 marxes, no ha pogut ser i, aquesta és la primera marxa que la ‘filà’ tindrà com a pròpia i, per això mateix, estem molt contentes i orgulloses d’aquest fet”. Agraïen a La Clandestina i a José Briones que “haja fet realitat aquest somni”.
Explicava al públic present Rosa Maria que el títol que s’havia pensat originalment per a la composició era ‘Uxola 1244’, “any en què va ser conquerida l’alqueria que després esdevindria Pego”, van creure més convenient el nom final, ‘Conqueridores 2014’ “per ser l’any de la nostra capitania i així quedaria millor en el record”.
La Clandestina, dirigida per Josep Mengual i Femenia va interpretar, abans de ‘Conqueridores 2014’, unes altres marxes cristianes, ‘Covadonga’ i ‘Cotes’.Josep Mengual, director de La Clandestina donava les gràcies a la capitania per la seua confiança. Sobre l’autor de la peça, Mengual explicava que “per a una persona amb pocs estudis musicals com és José Briones, és molt complicat composar” i per això demanava un aplaudiment per a ell. La marxa cristiana ‘Conqueridores 2014’ era definida pel director de La Clandestina com “molt fàcil de desfilar, el que els agrada molt als festers, comença amb una introducció, després va el tema fort principal de la cançó, després fa una danseta i finalitza amb el tema fort”. Confiava Josep Mengual en què agradara a l’audiència.
Així sonava, en directe, ‘Conqueridores 2014’, interpretada per La Clandestina, al pati de la Casa de Cultura.

‘Conqueridores 2014’ es va tornar a interpretar en acabar el concert de la seua presentació. En esta segona interpretació les cristianes de la ‘filà’ van quadrar per a desfilar al ritme de la seua primera marxa.
José Briones traslladava al públic que se sentia “molt orgullós d’haver pogut estrenar ‘Conqueridores 2014’”. Va rebre de la portaveu de les Conqueridores, Rosa Maria Vicens i de la Capitana Cristiana 2014, Mercedes Sastre, una placa commemorativa en agraïment a la seua composició.
José Briones va explicar que un dia se li va ocórrer composar alguna cosa, pels lligams que té amb les Conqueridores, els va presentar la peça en un Midi. A l’escoltar la simulació per ordinador la ‘filà’ va donar el seu vist-i-plau i tot va começar a rodar. José Briones declarava que “per a una persona que no es dedica a açò és un orgull que t’accepten una peça i més si és per a una capitania”. Al que s’afegix que, la colla a la que pertany Briones, La Clandestina, la incloguera en el seu segon disc, ‘Festa Clandestina’. José Briones va aprofitar l’avinantesa per a regalar a la Capitania 2014, la partitura de ‘Conqueridores 2014’ en versió per a colla de dolçaina i tabal i arranjada per a banda de música.653 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!