Concentracions en contra dels retalls en educació a Pego

Ahir per la vesprada va tenir lloc a la plaça de l’Ajuntament la primera concentració d’una nova etapa de mobilitzacions per a defensar l’ensenyament públic i, en general, tots els serveis públics.
Ahir per la vesprada la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic de la Marina Alta va dur a terme quatre concentracions a la comarca per a tornar a visibilitzar el seu rebuig a les retallades que està patint el sector educatiu públic.

Les concentracions es van dur a terme a Dénia, Xàbia, Teulada i Pego. Esta última, que és la que ens interessa, a la plaça de l’Ajuntament, a les 19h. Una proposta que es va prendre el passat 24 d’abril en l’Assemblea unitària que la plataforma va realitzar a l’IES Maria Ibars de Dénia.

Bernat Valero, portaveu de l’STEPV explicava que “les concentracions es van pensar abans de convocar els dies de vaga que s’han convocat per al 16, 17, 23, 24 i 30 i 31 de maig”. Apuntava Valero que el dia 17 i el dia 31, que la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Marina Alta torna a concentrar-se a la comarca, coincidixen en els dies de vaga. Esta coincidiència fa que en la propera assemblea unitària de la plataforma s’estudie si es canvien les concentracions per altres actes.

El motiu de les concentracions comarcals d’ahir l’hem de buscar en les retallades. Comentava Bernat Valero que “des del govern espanyol i el govern valencià ens estan retallant per tots els costats i l’educació, igual que la sanitat, està quedant-se sense sostenidors”. Apuntava el portaveu de l’STEPV que, “com sempre, estan pagant-ho tots els usuaris i, com sempre també, els que han provocat el que ells diuen que és una crisi, estan anant-se’n de rosetes”. Concloïa Valero que “això és, en definitiva el que nosaltres estem reivindicant; que l’escola és el futur, que la sanitat pública es diu pública perquè garantix que siga per a tots, igual que l’educació”.
542 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!