Concentració a la plaça del Mercat contra la violència de gènere

57 dones han estat assassinades a Espanya pels seus homes o ex nuvis. A Pego les associacions de dones Cabal, Mestresses de Casa i Ladys Club de Monte Pego amb la col·laboració de la regidoria de la dona han organitzat diversos actes per a esta vesprada.
Hui 25 de novembre és celebra arreu del món la jornada internacional contra la violència de gènere. A l’estat espanyol i sols en el que portem d’any, la violència que els homes exerceixen sobre les dones s’ha cobrat un total de 57 víctimes mortals.

L’ONU va triar esta data per a commemorar el brutal assassinat en 1961 de les tres germanes Mirabal, defensores dels drets humans en la República Dominicana. Deu anys després d’aquell assassinat a espanya el nostre códig civil establia que la dona devia obeir al seu home.

La violència de gènere es un dels crims més brutals que s’exercien contra les persones ja que els torturadors utilitzen la seua força, la existència de fills en el matrimoni i la dependència econòmica de la dona per a extorsionar-la, maltractarla i convertirla en presonera i esclava dels seus terrorífics actes. Cada vegada, la societat està prenen més consciència de que un home que colpeja a la seua dona es un terrorista, mentre que fa tan sols uns anys la mentalitat inclus de moltes dones era acatar el seu estatus inferior.

A Pego, sota el lema “la lluita contra la violència” la Regidoria de la Dona, que presideix la socialista Ana Aparici, en col·laboració amb les associacions de Dones Cabal, Mestresses de Casa i Monte Pego Ladys Club han organitzat una sèrie d’activitats. A les 20.00 hores hi ha una concentració en contra de la violència de gènere a la Plaça del Mercat, on es recomana als assistents que acudixquen amb roba de dol en memòria de totes les dones assassinades. El acte serà retransmès en directe per Ràdio Pego a través del programa Veus de Dona que dirigeix Pau López.

A les 20.30 actuarà el grup poètic musical Cor de Dones al Cinema Municipal i a les 22.30 hores és projectarà la pel·lícula “Sólo mia” al Cinema Municipal. Pel altra banda cal recordar que tots els dijous de novembre i desembre es celebra de 19.00 a 21,30 hores a la càbila dels Almogàvers el taller “Com millorar les teues relacions interpersonals amb la parella, la família o els amics” mitjançant distintes activitats com balls, jocs i exercicis de expressió corporal. El taller es lliure.
362 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!