Compromís reunix a més de 200 persones en la Crosta de Pinyata

Destacada va ser la presència dels consellers d’Economia Sostenible, Rafa Climent i d’Educació, Vicent Marzà, a més del President de les Corts, Enric Morera. També es va dirigit als i les presents, Àgueda Micó, secretària d’Organització. A més, Compromís per Pego va congregar a alcaldes i alcaldesses de Pedreguer, El Ràfol, Gata, Xaló, Alcanalí, Ondara i Els Poblets, entre d’altres.
Per cinquè any consecutiu Compromís per Pego va organitzar dissabte de Pinyata el dia de la Crosta. Enguany superant la xifra d’assistència d’altres anys i arribant als 200 comensals. Entre els presents, el President de les Corts Enric Morera, el Conseller d’Economia Sostenible Rafel Climent, el Conseller d’Educació Vicent Marzà o la Secretària d’Organització de Compromís, Àgueda Micó. A més es va comptar amb la presència del diputat pegolí, Josep Nadal, del diputat i síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, del diputat a la Diputació Gerard Fullana, el director general de Responsabilitat Social, Josep Ochoa, la Sotssecretària de la Conselleria d’Economia Sostenible, Conxa del Ruste o alcaldes i alcaldesses de Pedreguer, Gata, Ondara, Els Poblets, Alcanalí, Xaló, El Ràfol d’Almúnia, entre d’altres.
Víctor Climent, secretari local de Compromís va ser l’amfitrió, el primer en agafar la paraula per a destacar la gran afluència de gent a l’esdeveniment i va criticar que l’Ajuntament no els hagués cedit el mercat municipal, on fins ara s’ha celebrat l’activitat. Va assenyalar que enguany, en el cinquena edició, volien convertir la cita amb la Crosta de Pego, en una cita comarcal perquè «els problemes se solucionen millor en conjunt» tot i que ressaltava la presència de gent de l’Olleria, València, Castelló o Elx, entre d’altres, el que el duia a assegurar que l’esdeveniment havia pres caire de «país».Àgueda Micó, Secretària d’Organització de Compromís va destacar la constitució de Dones amb Compromís de la Marina Alta, una activitat realitzada hores abans a la Casa de Cultura de Pego. Micó afirmava que «perquè este país tinga una revolució plena, per a què Compromís puga acabant sent eixe projecte polític, hegemònic de l’esquerra del País Valencià, perquè puga transformar realment la societat valenciana fa falta que estes dones valentes, que donen la cara dia a dia i que tenen ho un poc més difícil per a desenvolupar la seua tasca […] ha de ser feminista».
El Conseller d’Educació, Vicent Marzà va voler deixar clar que «som els mateixos, simplement estem fent una altra feina de la que totes i tots estem treballant per transformar el nostre país» i donava les gràcies per haver-los donat el suport. D’altra banda, explicava que la Conselleria d’Educació és un bon exemple del que ha estat el passat i el que és el present i el futur, «tenim el passat que són els sobrecostos de Ciegsa, la màfia que ens ha governat, la gent que ens robava per damunt de les nostres possibilitat i ara ho estan començant a pagar perquè hi hagut gent valenta que ho ha denunciat i perquè la gent que ha entrat al Govern ha portat els Informes a la Fiscalia». Esta situació la descrivia Marzà amb el lema de la candidatura de Josep Nadal a encapçalar la llista d’Alacant a les Corts: «Sobre les cendres, nosaltres».
Per la seua banda, el Conseller d’Economia Sostenible, Rafel Climent afirmava que «el PP ho ha arrasat tot» i enumerava que tenim un deute de 45.000 milions d’euros, amb un infrafinançament que no permet cobrir les necessitats dels valencians, descohesió social, 1176.000 famílies amb tots els membres a l’atur, més del 20% d’atur, més del 44% d’atur juvenil, més de 200.000 persones de més de 45 que no estan treballant. A partir d’ahí, asseverava Climent que «hem de reconstruir, una feina molt més difícil que construir». Avançava el conseller d’Economia Sostenible 4 polítiques actives per l’ocupació basant-se en què «qui ocupa són principalment els empresaris o els emprenedors, però nosaltres hem de fer polítiques actives que generen sinergies i eixe ecosistema perquè s’ocupe».
Presentava així:

– Avalem Jove: «anem a intentar inserir laboralment i formar a la gent entre 16 i 29 anys»

– Avalem Experiència: «anirà des de 30 a 65 anys perquè ja està bé això d’estigmatitzar a la gent de més de 45 anys».

– Avalem Territori: «anem a engegar els pactes territorials per a cosir el territori des de baix, des de les necessitats i singularitats de cada comarca».

– Avalem Emprenedor: «que va a fer possible que la gent que realment tinga ganes d’emprendre puga fer-ho amb l’ajuda de la Conselleria».
L’últim a intervindre va estar el Secretari General del Bloc i President a les Corts, Enric Morera. Ell va posar l’accent en què «s’ha acabat el temps de la humiliació» perquè, assegurava, «estem refent-nos, a poc a poc, potser no amb la intensitat i la velocitat que voldria el Consell». Més bé en clau interna Morera també asseverava que, per a continuar avançant i conquerir noves fites fa falta «molta unitat, molta fortalesa, molta democràcia interna, molt de compromís i les bases sempre tindran l’última paraula».
681 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!