Compromís reivindica el 9 d’octubre la consciència del poble, superant la individualitat i potenciant la vida plena al costat dels veïns i les veïnes

Ho ha fet el nou secretari local de Compromís per Pego, Víctor Climent, durant l’homenatge que el col·lectiu li ha retut a Jaume I. Esta reivindicació la reforçada amb exemples propers: el germà al que li van malament les coses i ens deixem la pell per ajudar-lo o la xicoteta comerciant que es deixa la pell reflotant el seu negoci familiar.
El 9 d’octubre s’ha despertat amb el sol fora, brillant amb força a mesura que passaven les hores. Això ha permès l’homenatge a Jaume I que tenia previst realitzar Compromís per Pego a Jaume I s’haja pogut dur a terme amb normalitat. Així, a les 11.30h., passades s’han encaminat pel carrer Jaume I fins la plaça amb el mateix nom, acompanyats del so del tabal i les dolçaines.




Allí, davant el bust de Jaume I, amb la quadribarrada penjant de fons, el nou secretari local de la formació, Víctor Climent, s’ha dirigit a les persones presents per traslladar-los que el 9 d’octubre d’ara fa 777 anys, «quan un rei anomenat Jaume I va prendre la ciutat de València i fundà l’antic Regne […] va marcar un present». Eixe 9 d’octubre de 1238, assegurava Climent, «es va plantar la llavor d’un país, d’un poble. El que estem fent ací hui tots junts és la prova», afirmava.




Defensava Víctor Climent que, en celebrar el 9 d’octubre «no estem oferint glòries a un rei que possiblement no era millor que els Borbons que els valencians i valencianes sofririen més tard i sofrim hui en dia», sinó que, ressaltava el secretari de Compromís per Pego que la celebració del 9 d’octubre parla «de la construcció d’una consciència de ser alguna cosa més que persones individuals». Es tracta, detallava, de «Ser conscients de ser un poble» perquè això implica «viure la vida plena al costat dels nostres veïns, amics, familiars i compatriotes». Afirmava, de fet, que «un poble unit, un poble conscients és una família». Però una família amb «una voluntat lliure de conviure en igualtat».




Com exemples d’eixa consciència de poble Víctor Climent posava, entre d’altres, «quan al nostre germà li van les coses malament [i] ens deixem la pell perquè creiem que la vida no ha sigut justa amb ell». «Quan la xicoteta comerciant és una patriota que és deixa la pell per reflotar el seu negoci familiar de tota la vida, perquè sap que la seu terra és alguna cosa digna per la que lluitar». «Quan la família pegolina veia com anava a perdre la custòdia dels nebots que ha estat criant des dels seus primers mesos de vida, el poble de Pego es va mobilitzar i va evitar que es produïra una clara injustícia» o «quan una valenciana està orgullosa de la seua història i les seues tradicions, no hi ha millor ambaixadora a l’estranger de la nostra terra».




Estos i altres exemples li servien a Climent per a declarar que «posar tot això en valor, és saber vendre allò que sabem fer millor que ningú». Concloïa Climent que, «un poble conscient de sí mateix és més que la suma de 5 milions de persones» i assegurava que «el futur el construirem junts o no hi haurà futur millor que el present que vivim ara!».



L’acte ha acabat amb la interpretació de la Muixeranga i, en tornar al mercat municipal Compromís ha encetat el seu concurs de paelles. A més de celebrar la mocadorà.




826 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!