Compromís per Pego proposarà invertir els diners del romanent de la Diputació en instal·lacions fotovoltaiques i en actuacions en la zona afectada per l’incendi

Són les dos propostes més votades en l’enquesta que els valencianistes han realitzat a través de les xarxes socials. Estes dos propostes seran presentades a l’Ajuntament perquè es debaten en comissió informativa i posteriorment al ple.
Aprofitant que enguany la Diputació d’Alacant ha repartit el romanent de tresoreria de 2015 entre els diferents ajuntaments de la província atenent a criteris poblacionals, després de l’acord al que van arribar els distints partits polítics al voltant de la proposta de Compromís «d’establir criteris objectius, acabant amb el besamans i els criteris partidistes en l’assignació de subvencions de la diputació». El format d’estes aportacions al municipis consistix en unes subvencions per a inversions sostenibles que hauran de presentar els propis Ajuntaments per a la seua aprovació posterior.

El criteri població elegit per la Diputació ha permès que Pego reba enguany d’eixe romanent de tresoreria 200.000€. Des què es va fer pública esta dada, Compromís per Pego va encetar un període de consulta ciutadana perquè la gent que vullguera participara en la tria de quatres propostes d’inversió.

Les quatre iniciatives presentades són considerades pels valencianistes «fonamentals»:

– «Instal·lacions d’equipament de generació d’energia fotovoltaica: caminar cap a l’autosuficiència i sostenibilitat energètica.
– Actuacions en la zona afectada per l’incendi: restauració de senders, restauració d’abancalaments, abatiment d’arbres perillosos, instal·lació de bases i abeuradors…
– Obres de condicionament de l’antic institut.
– Implementació del projecte de creació d’una xarxa separativa d’aigües residuals i de pluja per evitar abocaments a barrancs i problemes en vivendes o carrers».

La proposta preferida pels participants ha estat la instal·lació d’equipament de generació de panells solars fotovoltaics, amb un 40% del vots, seguida de les actuacions en la zona afectada per l’incendi, amb un 26,1%.
Assenyalen des de Compromís que «les persones participants van introduir les seues propostes més enllà d’aquestes quatre. Entre elles trobem: neteja del riu Bullent i Salinar, reformar el cinema municipal i instal·lar un projector, habilitar i condicionar unes instal·lacions adequades per a la protectora d’animals…»

Una vegada clares les preferències de la població que ha participat, Compromís informa que el «següent pas serà la discussió en comissió informativa i votació en plenari de les dos propostes més votades, per tal que estes inversions es puguen dur a terme en el futur».

La formació es mostrava molt satisfeta en «comprovar que la població pegolina respon quan té l’oportunitat de participar de la gestió dels recursos públics» i per això afegien que «ara estem més convençuts que mai que l’Ajuntament ha de jugar un paper actiu en la major democratització de les decisions públiques, obrint nous canals de participació i corresponsabilitat amb la ciutadania pegolina».

I proposen que l’Ajuntament impulse «pressupostos participatius (destinar una partida pressupostaria per a projectes d’inversió votats democràticament per la ciutadania), creació de consells sectorials consultius, facilitar experiències d’autogestió per part de la societat civil (per exemple, el projecte de l’antic institut), apostar per unes festes local més participatives (on les organitzacions festeres tinguen autonomia per arribar a acords entre elles i organitzar els actes)».

Reiteren des de Compromís per Pego que «cal canviar la manera de veure la política, avançant cap a el cooperació amb la societat civil, front a l’autoritarisme i favoritisme des de les institucions locals» per concloure que «el nostre poble vol participar i per això fa falta un Ajuntament que tinga la voluntat de fer un pas al costat i donar veu i vot a les pegolines i pegolins».
395 Visites

Deixa un comentari