Compromís per Pego emplaça la seua militància divendres per decidir el vot per a la investidura

Ho fa després de la reunió mantinguda dilluns amb els socialistes de Pego per a intercanviar línies bàsiques de govern. Els socialistes han emplaçat els representants de Compromís a dijous, una vegada la seua assemblea s’haja reunit, per comunicar-los la seua decisió. D’altra banda, Conxa del Ruste, en l’equip del xaloner Gerard Fullana per a representar la Marina Alta a la Diputació d’Alacant per part de Compromís.
Fins dijous a la nit o divendres al matí, els pegolins i pegolines, no coneixerem quina és la decisió dels socialistes de Pego respecte al proper govern municipal. I és que la formació encara està pendent de reunir-se amb Volem Pego. Però no és només això, sinó el procediment del grup per a decidir finalment com o amb qui governen en la legislatura que comença dissabte. I és que els socialistes, una vegada amb totes les propostes de la resta de partits a la taula, han analitzar-les. En primer lloc, hui seran analitzades per l’Executiva socialista. Demà serà l’Assemblea socialista la que les analitze.

Paral·lelament, Compromís per Pego ha convocat militants i simpatitzants a una nova assemblea oberta el divendres 12 de juny a les 20 h a la Seu de Compromís per Pego (C/ La Pau, 9), per decidir el vot per a la investidura del pròxim dissabte i els eixos que cal seguir en la possible negociació. Donat que, de la reunió mantinguda dilluns a la nit amb els socialistes, estos els van emplaçar a dijous per comunicar-los la seua decisió respecte a la propera legislatura.

Detallen des de Compromís per Pego deixa reunió amb els socialistes que els van transmetre que «ens trobem davant una oportunitat única per protagonitzar el canvi polític i social que la gent demanda, fent, junt amb altres formacions, un govern d’esquerres i amb polítiques d’esquerres vertaderament socials, lliure de les errades del passat».

A continuació els van exposant les seues línies roges per formar equip de govern amb els socialistes:

«- Transparència i participació com a eix central de totes les polítiques de l’ajuntament.

– Eliminar les dedicacions exclusives dels càrrecs polítics exceptuant la de l’alcaldia.

– Eliminar el personal de confiança, ja que entenem que els regidors tenen tota l’ajuda i assessorament necessaris amb el personal funcionari de l’ajuntament que ja rep les seues corresponents retribucions. L’ajuntament no pot actuar com una oficina de col·locació.

– Fer licitacions per a contractes amb quanties de menys de 50.000 € (en el cas de contractes d’obres) que, actualment, la llei deixa que siguen “a dit”, amb l’obligatorietat de publicar els contractes, la seua justificació, característiques i adjudicació».

Estos punts presentats per Compromís, explica la formació, els socialistes «no els veien malament exceptuant alguns detalls d’assessories» i els van emplaçar a dijous.

Compromís va aprofitar la reunió amb els socialistes per a fer-los notar el seu «malestar per haver tardat tant a concretar la primera reunió, ja que el pròxim ajuntament es constituirà el proper dissabte 13 i que, per tant, això denotava una manca d’interès evident en arribar a acords, més encara després de dir-nos que es plantegen governar en minoria».

Compromís per Pego també és notícia en l’àmbit comarcal perquè, Conxa del Ruste, és una de les tres dones que conforma l’equip del xaloner Gerard Fullana per a representar la Marina Alta a la Diputació d’Alacant per part de Compromís.
Sota el lema ‘Tot és possible, tot està per fer’, Fullana presentava ahir la seua candidatura que rivalitza amb la de Sergi Ferrús, futur alcalde de Pedreguer i que compta amb Rafa Carrió, cap de llista de Dénia, Sara Noguera, regidora de Benidoleig, i Xavi Tro, cap de llista de Benissa. Per la seua banda, Gerard Fullana, regidor a Xaló, es rodeja de les candidates a l’alcaldia de Pego i Gata Concha del Ruste i Magda Mengual, i la regidora d’Ondara Mar Chesa, «tres dones que han capgirat la situació política als seus pobles i que com moltes altres regidores són un referent d’una generació de dones que han sigut les grans protagonistes del canvi progressista impulsat per les eleccions del darrer mes de maig», descriu l’escrit que l’equip de Fullana ha facilitat als mitjans i a les agrupacions de Compromís.

La candidatura de Fullana és definida com «integradora per dir adéu al concepte actual de la Diputación de Alicante». Asseguren que la seua proposta destaca per la seua «visió enèrgica i regeneradora», i que aspira a «aconseguir una ampla majoria que aglutine un gran projecte polític». Entre d’altres punts fonamentals, la candidatura de Fullana, del Ruste, Mengual i Chesa, aposta per «un regidor de base que puga dedicar el temps necessari al projecte» amb l’objectiu, a mitjà termini, «d’acabar amb el concepte de les diputacions», conscients, però, que mentre «el govern central no done el pas hem de transformar radicalment la institució».

L’equip que encapçala Fullana adquirix una sèrie de compromisos, com el de “centrar-se en la tasca d’ajudar els nostres pobles des de la Diputació, sense compaginar el seu càrrec amb cap altre càrrec i amb un context polític al seu municipi que li permetrà una dedicació com cal en la Diputació d’Alacant”.

Els 70 regidors que va obtindre Compromís als 33 municipis de la Marina Alta en les eleccions municipals triaran, aquest dissabte, el seu representant a la Diputació d’Alacant, un fet que no tenia lloc des de l’any 1999, quan va ser escollit diputat provincial el denier Sebastià Garcia. Des d’aleshores, el Bloc no havia aconseguit tornar a tindre representació a la cambra de la Diputació per aquesta comarca. El gran resultat aconseguit ara per Compromís possibilita que els valencianistes de la Marina Alta recuperen la veu a Alacant.
1070 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!