Compromís per Pego denuncia el deteriorament dels cartells indicatius del terme

Demana la seua substitució, entre d’altres, per a facilitar la mobilitat de la gent del camp que en esta època inicia la collita de la taronja. També per a preservar la memòria col·lectiva del nom d’estes vies rurals.
Este matí Compromís per Pego ha denunciat en una nota de premsa l’estat de deteriorament dels senyals que informen del nom de les partides del terme municipal. Ho han fet amb suport fotogràfic per donar veracitat a la qüestió.
Des de la formació valencianista es reflexiona que «els pobles no són sols el conjunt de carrers i edificis que el formen», sinó que afirmen que «l’espai rural forma gran part de la identitat dels municipis» i asseguren que «açò és més palpable en llocs com Pego, on la gran tradició agrícola ha transformat el paisatge per adaptar-lo a les necessitats de l’activitat».

Amb esta realitat a la mà, Compromís destaca que «Pego compta amb una gran xarxa de camins rurals que remunten el seu origen a les primeres colonitzacions del nostre territori i que han anat adaptant el seu nom i les seues característiques a les diferents èpoques fins aplegar als nostres dies».

El nom de cada partida ve senyalitzat en una placa o cartells al seu començament de cada camí, l’estat d’alguns d’estos senyals, és el ha denunciat hui Compromís per Pego. Denuncien que molts d’estos senyals estan «molt deteriorats» i, asseguren que «inclús els propis usuaris han hagut de reparar-los» en algun ocasió. Han criticat també que «algunes campanyes de canvis de senyalitzacions deixaven poc visible el nom del camí donant més pes a la publicitat institucional» que al propi nom del camí.
Tot això els ha dut a demanar «la substitució dels cartells indicatius del terme per altres que perduren amb el temps i que donen prioritat als nom de les vies». Amb aquesta mesura, asseguren, es facilitarà «la mobilitat a la gent del camp que en aquesta època inicia la collita de la taronja, a la vegada que preservarem per a la memòria col•lectiva el nom d’aquestes vies».


509 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!