Compromís advoca pel «canvi decidit» a les institucions durant la crosta

Al voltant de 150 persones van acudir a la crosta de Compromís per Pego de dissabte passat. Entre els convidats, els diputats a les Corts Enric Morera, Mireia Mollà i Fran Ferri, a més del nº1 per Castelló, Vicent Marzà. El nº3 de la candidatura de la província d’Alacant, Josep Nadal, va expressar que «notar el suport de la gent és una de les coses més importants» per a un partit.
Dissabte passat al voltant de 150 comensals es van donar cita al recinte del mercat municipal de Pego per a dinar crosta, una proposta que des de fa quatre anys Compromís per Pego duu endavant el dia de Pinyata. A l’acte van acudir pegolins i pegolines, però també representants de Compromís a la majoria d’ajuntaments de la Marina Alta i d’altres comarques com la Safor o les grans ciutats d’Alacant, València i Castelló. Entre les presències destacades, els diputats a les Corts Enric Morera, Mireia Mollà i Fran Ferri, a més del candidat per Castelló, Vicent Marzà. Tots ells, abans de dinar es van dirigir al públic present.
El primer a intervindre va ser el secretari local de Compromís, Àngel Oltra va informar que este divendres, a la cambra agrària realitzaran «una assemblea oberta per a decidir el programa de la formació». Declarava Oltra que «quanta més gent participe millor perquè ens interessa que la gent participe i faça el programa perquè Compromís som tots». La cita és a les 19.30h.
El pegolí Josep Nadal, tercer en la candidatura a les Corts per la província d’Alacant va destacar que «una de les coses més importants és notar el suport de la gent allà on vas i vore les cares de la gent que tenen gana de canvi i esperança de canvi». Assegurava que «estem davant un moment històric, no només al poble de Pego, com sobretot al País Valencià en el poden començar a canviar moltes coses i necessitem el vostre suport per canviar-les». Feia un paral·lelisme entre Compromís i La Gossa Sorda, argumentant que «som un fenomen que s’ha escampat gràcies a la gent […] perquè no estem tots els dies als mitjans».


El diputat Fran Ferri destacava que l’objectiu principal de Compromís és «millorar les vides de totes les persones que ens rodegen». Per exemplificar-ho, remetia a la icona de la formació. Així mateix recordava que en els 4 anys que ha estat de diputat, des de Compromís «hem pogut denunciar governs corruptes, un govern que es plega a Madrid quan es tracta de parlar d’un sistema de finançament injust […] però també hem pogut construir grans ‘sís’, que volem un País Valencià digne i hem dit sempre que anem a fer i com i ahí estan les iniciatives que hem presentant. Som el partit que més iniciatives hem presentat».
Mireia Mollà, diputada i nº1 a les Corts per Alacant, defensava que «Compromís és l’única opció política que va a presentar-se a estes eleccions on, efectivament, la gent el que va a votar són les persones que van a tindre la decisió ací, al País Valencià. No anem a haver-nos de sotmetre a debats fora del nostre territori sobre les decisions de les nostres vides».
Criticava Mollà la resta de partits perquè «no garantixen el canvi». Sobre el partit socialista criticava què és un partit que «atropella la voluntat de la ciutadania perquè les enquestes no van bé». Sobre el partit popular assegurava que està «més pendent del calendari judicial». Sobre Ciudadanos, sense nomenar-los, criticava que «volen ser els que trenquen en la dreta corrupta i defensen retallar de 8.000 a 1.000 municipis però no s’atrevixen a dir-ho en cada poble que desapareixerà» o «formacions que no han entès el que la ciutadania està reclamant i ara estan buscant refugi en marques blanques o plataformes i no saben a qui representen». De Podemos Mollà criticava que «fan sistemes de participació que xafen les voluntats dels minoritaris al si de la seua formació política i això -assegurava la diputada- no és canvi polític».
El síndic de Compromís, Enric Morera, començava el discurs amb referències a l’entrada de Josep Nadal a les Corts. Així mateix, assegurava que «propiciarem el canvi sumant i integrant». Argumentava que «el que ens juguem, d’ací a tres mesos, és si ens resignem a ser una comunitat casposa de segona dimissió o comencem a construir el nostre País Valencià». Asseverava que només Compromís es deu a la gent d’esta terra. Així mateix, recordava que la defensa ve de lluny. Com a exemple, posava al pegolí Valerià Miralles.
L’última a intervindre, ja en clau local, va ser la candidata a l’alcaldia de Pego per Compromís, Conxa del Ruste. Assegurava que «som persones treballant per a persones». Afirmava, però, que totes les persones no són iguals i posava com a exemple els pressupostos recentment aprovats a l’Ajuntament de Pego. Declarava que les «partides pressupostàries de Serveis Socials, Turisme, Agricultura, totes les que són partides per a dinamitzar el poble, baix mínim, ara Festes i Esports, pels núvols». Este exemple el posava per marcar distàncies entre les prioritats de Compromís i les dels partits que integren l’equip de govern. Lamentava Conxa del Ruste que dos regidors del PP «no estigueren on tocara» el dia de la votació de pressupostos, fet que va permetre que estos s’aprovaren amb majoria simple. Concloïa del Ruste que «així és com va el poble, però com deixarà d’anar a partir de maig».
1111 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!