Compartint un pegolí

Joaquín Sendra Benavent va ser nomenat, el diumenge 1 de juny, fill adoptiu de Xàbia, on des de fa 28 anys realitza les seues funcions pastorals. El nomenament va ser demanat per un gran nombre de xabiencs. Xàbia va fer el diumenge passat, dia 1 de juny, oficial el nomenament com a fill adoptiu al rector de Duanes, el senyor Joaquín Sendra Benavent. L’acte institucional va tindre lloc en la Casa de la Cultura, on es van congregar prop de dos-centes persones per a acompanyar a l’homenatjat.

L’alcalde de la localitat veïna de Xàbia, Eduardo Monfort, li va imposar la medalla d’or de la ciutat i li va entregar el pergamí acreditatiu. Monfort va destacar que el nomenament va ser sol•licitat per diverses associacions de veïns i que ho justificava “la seua senzillesa, humilitat i filantropia que ha demostrat de forma coherent, compromesa i exemplar” en els 28 anys en l’església de la Mare de Déu de Loreto i va afegir Monfort que Sendra Benavent ha estat un home “compromés amb tots els ciutadans i dedicat en cos i ànima a la seua gent, sent considerat en tots els efectes un ‘xabier de cap a peus’”. Això mateix va destacar l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, la sol•licitud, “a instància de diverses associacions” del nomenament de fill adoptiu de Joaquín Sendra, “una persona molt volguda”, destacava Ortolà.

Per la seua banda, el senyor Joaquín va dirigir unes paraules al públic i va firmar el llibre d’honor de la vila: “amb el major afecte del meu cor per haver-me regalat el do de ser fill adoptiu. Només puc dir Gràcies”. Joaquín Sendra va nàixer a Pego el 1.941 i des de l’any 60 està exercint el seu càrrec a la Parròquia de la Mare de Déu de Loreto de Xàbia.

L’alcalde de Pego va accentuar, alhora que “li vaig haver de donar l’enhorabona a l’ajuntament de Xàbia” comentant que aquest fet fa que “guanyem uns familiars al reconèixer la tasca d’un pegolí”. Accentuant, així mateix, que les persones com Joaquín Sendra Benavent “per a on van van deixant rastre, una cosa molt important, veure com un altre poble reconeix la tasca d’un pegolí”.424 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!