Comencen els tastos arqueològics a la Plaça l´Ecce-Homo

Avui dimarts, 16 de gener, comencen les inspeccions arqueològics a una de les cinc places més emblemàtiques de Pego, la de l´Ecce-Homo. En conseqüència es prohibeix el trànsit rodat per aquest carrer que dóna pas al centre del poble. Serà a partir de les 8 del matí que els vehicles hauran de buscar vies alternatives per a accedir a la Plaça de l´Ajuntament o el carrer Major. El projecte de remodelació de les cinc places més emblemàtiques de Pego i dos dels carrers adjacents d´aquestes està en funcionament. Un projecte, subvencionat per la Generalitat Valenciana que té com a objectiu prioritzar les persones davant els vehicles i que vol donar una imatge més humana al municipi, ha començat a rodar. La primera intervenció de remodelació va tenir lloc a la Plaça del Convent, el primer lloc on van començar a excavar va estar el carrer Vallet, que continua amb els tastos arqueològics per tal d´esbrinar alguna cosa més sobre la història dels nostres avantpassats. Ara li toca el torn a la Plaça de l´Ecce-Homo.

El termini previst perquè s´execute aquest pla de remodelació és de 18 mesos. La manera d´actuar en les obres, segons es va explicar durant la presentació del projecte, és per trams, una vegada s´acabe l´execució d´una plaça s´escomençarà una altra i així fins a completar les set remodelacions.

Les places que s´ubiquen dins les muralles de l´antiga vila de Pego, a més de les obres de remodelació han de passar el prèviament pel procés d´inspecció arqueològica per a comprovar que no es fa malbé res que puga tenir valor cultural i històric. És el que s´ha realitzat al carrer Vallet, que fa unes setmanes va encetar aquests tastos.

A partir d´aquest matí de dimarts, 16 de gener, li toca el torn al carrer i a la Plaça de l´Ecce-Homo. Aquests tastos inicials obliguen a tallar el trànsit en tot el carrer a partir de les 8 del matí. De moment, encara no hi ha data de finalització per al procés d´investigació arqueològica i les obres que posteriorment s´escetaran en aquesta zona del municipi. Així que, fins aleshores, es recomana als conductors i les conductores de Pego que busquen rutes alternatives per a accedir a la Plaça de l´Ajuntament o al Carrer Major.


420 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!