Comença la Setmana de l’Aigua

Des de hui, 13 de maig i fins el divendres 17 de maig, tot un seguit d’activitats mostraran al poble el que s’ha anat treballant al voltant del projecte Comenius Regio Léman-Pego que ha promogut l’Ajuntament de Pego amb els centres educatius com a garants de transmissió i que ha tingut com a lema ‘Aigua i desenvolupament sostenible’. Dilluns, dimarts i dimecres hi ha conferències a la Casa de Cultura que versen, justament, sobre l’aigua.
Des del 13 i fins el 17 de maig Pego és aigua. I és que hui s’inicia la Setmana de l’aigua en la que es resumeix allò essencial que s’ha estat desenvolupant, durant dos cursos (2011/2012 – 2012/2013), als centres educatius del municipi arrel del programa d’intercanvi europeu, Comenius Regio Léman-Pego i que ha tingut com a lema i eix principal ‘L’aigua i el desenvolupament sostenible’.
Durant esta setmana, l’Ajuntament de Pego, les quatre escoles del municipi i l’institut posen en comú tot allò que s’ha anat desenvolupant durant este temps. Bona part d’eixa informació es troba sintetitzada a diversos panells que es poden consultar a la Casa de Cultura de Pego.Així mateix, al pati de la Casa de Cultura es pot contemplar l’escultura ‘1.000 pedres d’aigua’ elaborada amb un miler de cudols aportats, cadascun, per cada alumne i alumna dels col·legis de Pego.Amb l’inici de la Setmana de l’Aigua, que culminarà divendres amb la realització d’una vintena de tallers impartits per l’alumnat de l’IES Enric Valor a la resta d’alumnat d’Infantil i Primària, s’inicia un cicle de tres conferències que tindrà lloc a la Casa de Cultura de Pego. La primera conferència que es durà a terme esta vesprada a les 19h., té com a títol ‘El cicle integral de l’aigua’ i serà impartida per Francisco Javier Prieto de la Nogal (Gerent de Concessions Zona Alacant Nort); Rocío Martín Palomares (responsable d’operacions de Pego) i Teresa Marta Galiana Muñoz (coordinadora de clients Zona Nort) de l’empresa subministradora Aquagest Levante.

Demà esta conferència tindrà la seua rèplica amb ‘L’abastiment d’aigua potable. Un dret humà fonamental’ que impartirà Enrique Lapuente, membre de la Xarxa Valenciana per l’aigua pública. Esta conferència també tindrà lloc a la Casa de Cultura demà dimarts, 14 de maig, a les 19h.

A mesura que avance la setmana anirem informant de més aspectes d’esta intensa setmana de l’aigua.
431 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!