Comença el primer tractament contra les panderoles de 2016

Este es durà a terme fins dimecres, 13 d’abril, per tot el poble. Els experts recomanen fer tres tractaments a l’any per evitar que els insectes es faces resistents. La desinsectació està dirigida a eradicar o disminuir la panderola més comuna, l’americana o voladora.
Des de hui i fins dimecres, 13 d’abril, es durà a terme a Pego el primer tractament de la campanya de desratització i fumigació contra les panderoles de 2016. Està dirigit a eradicar o disminuir de la panderola més comú en estos moments, l’americana o voladora (Periplaneta Americana). Això significa que, des de hui i en uns dies, tot i que encara no fa massa calor, es podrien veure més panderoles de les habituals pel carrer perquè estes fugen dels espais on estan per buscar aire fresc després d’injectat el tractament.

El tractament que aplica Ambiser, empresa encarregada de desinsectar, és sense productes químics. Es tracta del sistema Thermicide. Este funciona amb una pistola que projecta un xorro calent de diòxid de carboni acompanyat d’aire que manté el CO² calent. Això produïx una atmosfera amb poc oxigen al voltant de l’insecte que provoca que este òbriga els «espiracles» que connecten l’exterior amb el sistema branquial intern. L’insecte és incapaç de defensar-se de la calor i, en conseqüència, mor ràpidament pel xoc tèrmic.

En la campanya de 2015 recordem que la regidora de Medi Ambient va assenyalar que «els experts recomanen fer tres fumigacions a l’any per tal d’evitar que les panderoles es facen resistent al tractament aplicat».
582 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!