Com sona l´ESO, “per un planeta net”

Un projecte, principalment musical, que enguany arriba a la seua VIII edició. En ell participen instituts de les Illes Balears, de Catalunya i del País Valencià, entre d´altres, instituts comarcals de Dénia, Benissa i Calp. Durant quasi 4 dies de convivència, al voltant de 1000 alumnes, assajaran junts els seus propis espectacles i el concert final que tindrà lloc el dijous 10 al Fòrum de Barcelona. Com sona l´ESO va es va gestar durant el curs 1999-2000 i s´ha convertit, amb els anys en una plataforma que pretén defensar i lluitar per l´ensenyament artístic dins l´educació pública. Perquè, sent realistes, l´art sempre ha estat l´ovella negra de la família educativa. Asseguren des de l´organització que Com sona l´ESO és molt més: una trobada, una il•lusió, la complicitat i l´esforç entre alumnat i professorat. És, en definitiva, una vivència i aprenentatge musical directe, des de dins cap a fora.

Com sona l´ESO és un treball col•lectiu que engloba a tres comunitats autònomes que durant uns dies viviran a al cent per cent la música. Illes Balears, Catalunya i País Valencià, impulsors majoritaris del projecte, aquests últims. De la Marina Alta hi ha tres instituts implicats: el Josep Iborra de Benissa, l´Ifach de Calp i l´Historiador Chabàs de Dénia. La responsable del projecte en aquest últim IES, Ester Carpi, explicava que enguany la trobada se celebra a Barcelona i l´any que ve està previst que es realitze a Carcaixent.

“Per un planeta net” és el lema que porta aquesta VIII experiència musical. Els protagonistes, a més dels vora 1000 alumnes que participaran en els diferents espectacles programats, seran els instruments creats a partir de material reciclat. Amb ells aquesta vesprada, a partir de les 5´30, els xiquets i xiquetes de “Com Sona l´ESO” invadiran els carrers del centre de Barcelona creant un “riuciclat sonor”, un concert itinerant.

I dijous tindrà lloc l´actuació estel•lar d´un cor d´uns 800 xiquets i xiquetes acompanyats d´una banda d´uns 200 alumnes que versionaran cançons de grups tan mítics com Abba, U2, Pink Floyd, The Rolling Stones, Eddie Jefferson o Joan Manuel Serrat. I en la segona part, la big band i el macrocor, és a dir, Com Sona l´ESO compartirà escenari amb el conegut grup valencià Obrint Pas. Amb ells interpretaran algunes de les seus cançons més conegudes.


294 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!