Com sona l´ESO, “per un planeta net”

Un projecte, principalment musical, que enguany arriba a la seua VIII edició. En ell participen instituts de les Illes Balears, de Catalunya i del País Valencià, entre d´altres, instituts comarcals de Dénia, Benissa i Calp. Durant quasi 4 dies de convivència, al voltant de 1000 alumnes, assajaran junts els seus propis espectacles i el concert final que tindrà lloc el dijous 10 al Fòrum de Barcelona. Com sona l´ESO va es va gestar durant el curs 1999-2000 i s´ha convertit, amb els anys en una plataforma que pretén defensar i lluitar per l´ensenyament artístic dins l´educació pública. Perquè, sent realistes, l´art sempre ha estat l´ovella negra de la família educativa. Asseguren des de l´organització que Com sona l´ESO és molt més: una trobada, una il•lusió, la complicitat i l´esforç entre alumnat i professorat. És, en definitiva, una vivència i aprenentatge musical directe, des de dins cap a fora.

Com sona l´ESO és un treball col•lectiu que engloba a tres comunitats autònomes que durant uns dies viviran a al cent per cent la música. Illes Balears, Catalunya i País Valencià, impulsors majoritaris del projecte, aquests últims. De la Marina Alta hi ha tres instituts implicats: el Josep Iborra de Benissa, l´Ifach de Calp i l´Historiador Chabàs de Dénia. La responsable del projecte en aquest últim IES, Ester Carpi, explicava que enguany la trobada se celebra a Barcelona i l´any que ve està previst que es realitze a Carcaixent.

“Per un planeta net” és el lema que porta aquesta VIII experiència musical. Els protagonistes, a més dels vora 1000 alumnes que participaran en els diferents espectacles programats, seran els instruments creats a partir de material reciclat. Amb ells aquesta vesprada, a partir de les 5´30, els xiquets i xiquetes de “Com Sona l´ESO” invadiran els carrers del centre de Barcelona creant un “riuciclat sonor”, un concert itinerant.

I dijous tindrà lloc l´actuació estel•lar d´un cor d´uns 800 xiquets i xiquetes acompanyats d´una banda d´uns 200 alumnes que versionaran cançons de grups tan mítics com Abba, U2, Pink Floyd, The Rolling Stones, Eddie Jefferson o Joan Manuel Serrat. I en la segona part, la big band i el macrocor, és a dir, Com Sona l´ESO compartirà escenari amb el conegut grup valencià Obrint Pas. Amb ells interpretaran algunes de les seus cançons més conegudes.


332 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!