Celebracions per Sant Antoni del porquet

Demà dimarts, 17 de gener se celebra Sant Antoni, conegut com el del Porquet fent referència a l’animal que té als seus peus en les seues representacions. Sant Antoni és el patró dels animals i és per això que cada any durant el dia que se li dedica al sant els pegolins i les pegolines es desplacen fins l’ermita de Sant Antoni per tal de beneir els seus animals.

La tradició conta que s’han de pegar tres voltes a l’ermita per tal de què als animals i a les persones no els entre mal de panxa al llarg de l’any. També s’ha fet tradició el porrat que acompanya i plena de vida els voltants de l’ermita, que amb els seus caramels gegants i la resta de llepolies que s’exhibeixen fan les delícies dels més menuts.

Sant Antoni demà tindrà dos misses, una a les 11´30 del matí i l’altra a les 4 de la vesprada per tal de què tothom que vullga anar no es perda l’homenatge al Sant. El diumenge es beneiran els animals al convent en acabar la romeria al Convent.

D’altra banda, diumenge serà la jornada que dedicaran, com cada any, els carreters per beneir els seus cavalls. Però enguany amb significació especial, ja que celebren els seus 25 anys d’unió. És per això que han preparat una jornada molt completa que començarà amb una gran romeria amb la imatge de Sant Antoni que eixirà de l’ermita per arribar a la parròquia dels franciscans. A les 11.30 es farà una missa major i després e la benedicció dels animals es repartiran bunyols per als assistents. Els carreters continuaran la celebració dinant amb orquestra al C.P. Ambra.
286 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!