Carnestoltes 2010 de Pego per als de casa

Només van caure 24 l/m2 el dissabte, però va ser una pluja fina i constant, suficient per a no permetre muntar els equips tècnics que haguessen permès que el Carnestoltes de Pego no se suspengués. Una decisió que prenia la regidoria de Festes sobre les sis de la vesprada. Així, se suspenia les activitats a l’aire lliure del Carnestoltes, no obstant, pegolins i pegolines no van deixar passar una data tan assenyalada i espera i es van disfressar igualment, acudint als pubs i discoteques de la localitat.
La vesprada de dissabte va ser frenètica per a l’alcalde de Pego, el regidor de Festes, que van estar pendents de l’evolució de l’oratge tant per internet com per telèfon i la Policia Local que no va parar de rebre telefonades per a informar-se de si el Carnestoltes 2010 continuava endavant o no. Finalment, la meteorologia va vèncer la batalla i tot i que només van caure 24 l/m2 en tota la jornada de dissabte, la seua constància fa provocar que els tècnics de les dos orquestres que havien de tocar decidiren, a mitjan vesprada, que no podien muntar pel risc que comporta treballar amb aparells elèctrics mentres plou.

Passades les 6’30 de la vesprada, el regidor de Festes, Ricardo Cabrera, intervenia al programa de Ràdio Pego ‘L’Illa d’Encanta’ per a anunciar, públicament, que, tot i haver estat “esperant fins a última hora degut a la pressió de telefonades i telefonades”, després de la confirmació, per part del responsable tècnic de l’orquestra Montecarlo “que no tenien tècnicament temps ni possibilitats de muntar i posaven en perill els seus treballadors”. Era el moment en què “lamentablement ja no he pogut aguantar més”, afirmava Cabrera.

L’alcalde de la localitat, Carmelo Ortolà, donava més detalls de tota l’operació i explicava que “estem tot el dia fent un seguiment de la situació meteorològica” i tot i que “ens quedava l’esperança que com marcava una milloria per demà –diumenge- s’avançara eixa milloria del temps i podem fer la festa encara, que està esperant moltíssima gent […] però ja estem –sobre les sis de la vesprada- crítica perquè des del punt de vista tècnic fan falta cinc hores per a muntar bé una orquestra com la Montecarlo […] i a més s’hagués estat treballant amb una potència elèctrica molt important i és un perill […] i després de consultar la previsió meteorològica i protecció civil autonòmica i a la fi, molt al meu pesar, com a alcalde, he hagut de prendre la decisió de suspendre els Carnestoltes 2010”.

Així, la nit de carnestoltes va transcórrer més que tranquil•la. Una imatge que no es recordava, perquè fonts de la policia local consultades, comentaven als Serveis Informatius de Ràdio Pego, que ni els primers anys de Carnestoltes hi havia tan poca gent pels carrers del poble. Així ho confirmaven des d’Acció Urgent, que oferien una imatge ben curiosa, quasi tots els reforços al balcó de la seua seu mirant com anava passant la poca gent atrevida que es desplaçava d’un lloc a un altre.

I no cal dir al Passeig Michel, que oferia una imatge insòlita amb quasi tot muntat però mut i solitari. No obstant, ja ho deixava entreveure el primer edil, això que “la gent que puga fer un poc de festa en el seu ambient i ja tinga la disfressa, que facen la festa tranquil•lament”.

I així va ser, els distints pubs i discoteques de Pego es van omplir de pegolins i pegolines, també d’alguns foranis, que tenien ganes de festa carnestoltenca i no van renunciar a lluir les seues disfresses. Una bona mostra d’aquestes disfresses es poden observar a través dels portals digitals com facebook.

Això va ser la nit de dissabte i matinada de diumenge, amb un fred que pelava. Divendres per la vesprada, la cosa va ser molt diferent, ja que el Carnestoltes Infantil es va desenvolupar dins el guió previst i els xiquets i xiquetes van poder lluir les seues disfresses i sobretot, divertir-se d’allò més muntant i botant en els castells inflables que hi havia al Passeig Cervantes.

Un petit apunt, voldríem destacar la coincidència d’una de les disfresses que es van poder veure entre els més menuts i el premi a la millor disfressa de la 25ena Baixà del Bullent, Bob Esponja, qui també es deixava veure la nit de dissabte entre els adults, el que dóna a entendre que aquest personatge és ben popular entre els més menuts i les seues famílies.442 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!