Carmelo Ortolà qüestiona “les formacions polítiques que tenen implantació a Catalunya i a Madrid, [i que] desembarquen a la Comunitat Valenciana”

En un article d’opinió al setmanari Canfali Marina Alta el portaveu de Ciutadans de Pego reflexiona en el marc dels propers comicis autonòmics. Defensa la tasca dels partits independents i fa una crida per unir forces i tenir veu més enllà dels seus respectius pobles.
Este cap de setmana el portaveu de Ciutadans de Pego i exalcalde del municipi, Carmelo Ortolà, publicava un article d’opinió al setmanari comarcal Canfali Marina Alta criticant la presència, cada vegada major de “formacions polítiques que tenen implantació a Catalunya i a Madrid, [i que] desembarquen a la Comunitat Valenciana”. Reflexiona l’independent després de comprovar, amb el repàs de la darrera publicació de Canfali Marina Alta de 2013, el nombrós grup de partits independents que hi ha a la comarca i de les seues dificultats de representació a les Corts o les Diputacions. I alhora, les múltiples notícies que es publiquen a premsa, ràdio i televisió al voltant de partits que volen implantar-se a terres valencianes de cara als comicis autonòmics.

Es pregunta Ortolà quin són eixes persones i qui les envia. De fet, planteja: “No creuen vostés que és molt sospitós que, de colp, formacions polítiques que tenen implantació a Catalunya i a Madrid, desembarquen en la Comunitat Valenciana i vullguen salvar-nos?”. Denuncia el líder de Ciutadans de Pego que estes formacions “ara s’han donat compte que hi ha una gran quantitat de gent descontenta (millor dit, vots, perquè per a ells no compten més que els vots) i, com que a les següents eleccions encara n’hi hauran més, volen vore si els arrepleguen per a què “no es perden””

Davant d’esta situació, advertix Carmelo Ortolà que la ciutadania ha d’obrir els ulls, “que ja està bé d’estar callats”. A rengló seguit l’exalcalde de Pego fa una fèrria defensa dels grups independents municipals. Argumenta que “Si hem tingut el que calia per a fer front en els municipis, també podem fer-ho a nivell autonòmic. Centrem-nos en “lo nostre”, centrem-nos en salvaguardar els interessos dels valencians sense influències externes. Centrem-nos en tindre un autogovern real i fort en la nostra terra, pròxim a cada una de les nostres comarques”.

Ortolà fa una crida a què, tot i que està en procés, encara no s’ha materialitzat, els partits independents s’unisquen. Demana a la resta de partits independents que “fem valdre els valors democràtics i unifiquem totes aquelles opcions de centre polític que defensen els interessos de la seua terra. Unifiquem el centre polític valencià representat per ideologies ben arrelades als nostres pobles i ciutats, com a tota Europa i al món occidental des de fa moltes dècades. Unifiquem i integrem tant la democràcia cristiana com el liberalisme moderat; des del personalisme comunitari a, fins i tot, la socialdemocràcia més prudent. Perquè cal crear un conjunt prou coherent que mantinga la equidistància de l’esquerra i la dreta, cada volta més extremes”.

Conclou la seua crida d’unitat, assegurant que “ho podem fer nosaltres sols, des dels nostres pobles, unint-nos tots i fent els fonaments. Si no som capaços de traure’ns les castanyes del foc nosaltres, ningú ens ajudarà. És hora d’ajuntar-nos tots en un partit dels valencians i per als valencians”.


434 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!