Carmelo Ortolà fa pública la seua intenció de renunciar a alcaldia de Pego

El canvi el qualifica de ‘concessuat” i “atraumàtic”. Este és el primer pas d’un protocol marcat per al canvi definitiu d’alcalde al capdavant de l’Ajuntament de Pego. El següent pas previst és la contestació oficial del Bloc-Compromís a donar recolzament a Enrique Moll el dia de la envestidura. Una vegada això es produisca Carmelo Ortolà ha assegurat que, “immediatament després renunciaré a l’acta d’alcalde, que no de regidor”. Una de les condicions que Ortolà li ha plantejat a Enrique Moll per fer el traspàs de poders és mantenir les delegacions actuals. El que més destaca l’actual alcalde dels seus 10 anys al front de l’Ajuntament de Pego és que ha desaparegut la crispació al si de la societat pegolina.
Hui la tercera planta de l’Ajuntament de Pego ha rebut a més periodistes que mai o, almenys feia molt de temps que no en reunia tants: Canfali, Levante, Las Provincias, Costa Blanca, Marina Plaza i Ràdio Pego han recollit les declaracions de l’alcalde Carmelo Ortolà. Estes tenen rellevància perquè, després de 10 anys al capdavant del govern de Pego, hui Carmelo Ortolà avançava que, en breu, passarà el testimoni al socialista Enrique Moll. Hui Carmelo Ortolà ha fet una explicació resumida dels motius que l’han portat a la decisió final de canvi i els detalls de com ha anat la negociació. Podeu llegir íntegrament el manifest de Carmelo Ortolà en este enllaç.
En primer lloc, el futur alcalde de Pego, agraïa a Carmelo Ortolà i a Ciutadans de Pego l’oportunitat que els dóna de governar. Feia extensiu este agraïment al Bloc-Compromís. Després parlava Moll de 4 crisis per les que ha hagut de passar l’Ajuntament de Pego des de 2003: una institucional molt forta “on s’havia perdut quasi la identitat com a poble”, una segona pel “despilfarro del govern de Pascual”, una tercera pel cadastre i una quarta crisi “que és la que patim tots actualment”.
A preguntes de la premsa, Carmelo Ortolà avançava que “sí que hi ha un recolzament per part del Bloc” i detallava que en certa manera s’està seguint un protocol.El govern local es quedarà com està, almenys eixa és la demanda que li fa Ciutadans de Pego i Carmelo Ortolà a Enrique Moll, només canviarà l’Alcaldia i Personal que és una regidoria inscrita a la mateixa.
Avançava Carmelo Ortolà que quan presente la renúncia definitiva vol fer un balanç del que han estat 10 anys, no només des del punt de vista polític. D’altra banda, també avançava la tranquil·litat que es respira ara gràcies, no només a Carmelo Ortolà, sinó al PSPV i al Bloc-Compromís. Assegurava Ortolà que “prevalen els interessos democràtics i la pluralitat d’expressió”, i destacava que les coses s’han de valorar des del punt de vista econòmic, jurídic, però en el cas de Pego també des del punt de vista social.

Una altra qüestió que se li plantejava a Carmelo Ortolà és que és el que creu li quedaria per fer com a alcalde. Contestava que “la voluntat d’un alcalde és insaciable […] però saps que tens moltes limitacions”. Assegurava, però “que hi ha preferències” i destacava que l’ajuntament econòmicament ha millorat molt, podent fer front al futur. També manifestava el seu desig haver pogut crear llocs de treball i tornava a destacar com de important ha estat eliminar la crispació social que hi havia al voltant de 2003.
521 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!