Carmelo Ortolà estudia liderar la llista de Ciutadans de Pego

L´alcalde acusa Ripoll de propiciar la seua porga dins el partit. El primer edil vincula l´aliança entre Eduardo Síscar, Fernando Gil i Carlos Pascual a interessos urbanístics. La batalla interna que viu el PP entre campsistes i zaplanistes a nivell autonòmic ha provocat que el primer edil de Pego, Carmelo Ortolà haja estat defrenestat pel president alacantí José Joaquín Ripoll, o al menys això és el que va afirmar ahir a través de les ones de Ràdio Pego en el programa Taula Oberta. Carmelo Ortolà, va respondre ahir així a les acusacions i crítiques que ha rebut per part del sector zaplanista i dels independents de Carlos Pascual en les últimes setmanes, sobretot en forma d’entrevistes televisives en l’ens comarcal Marina Alta Televisió.

L’actual primer edil va acusar directament el president provincial, José Joaquín Ripoll, de ser el responsable de la seua porga en el partit. Una defenestració paral•lela a la designació de l’esposa de Pascual com a candidata del PP a l’Alcaldia de Pego.

Ortolà va explicar que en dos ocasions es va enfrontar amb Ripoll per a reclamar més autonomia per als edils i alcaldes i d’esta manera poder mantindre’s al marge de les disputes entre la direcció provincial i regional. L’alcalde va explicar així que durant un dinar a Parcent el president de la diputació va arribar a advertir-li que «qui no estiga calladet se li tallarà el cap». «I això és el que han fet amb mi», va afegir Ortolà, qui va defendre que «jo no necessite la política per a viure però altres sí». Per a Carmelo Ortolà «són uns mentiders» els que diuen que «vaig desobeir el partit» en referència al diputat provincial Juan Roselló sobre el qual va comentar que «uns ja estan davant dels tribunals i altres ho estaran prompte».

En relació a l’aliança entre l’exalcalde Carlos Pascual i l’edil zaplanista Eduardo Síscar, pacte que ha conclòs amb la integració dels independents en les files del Partit Popular, el primer edil la va vincular en què «el que busquen és el control de l’oficina d’Urbanisme perquè en el pròxim mandat està pendent el desenvolupament de Penya Roja, el camp de golf i altres projectes» En este sentit, Ortolà va exclamar que «jo no tinc perquè agenollar-me davant del cacic de torn per interessos urbanístics» .

Durant el programa Taula Oberta es va poder escoltar un tall radiofònic de l’anterior mandat en què Pascual insultava amb exabruptes del tipus de lladre, gamberro, caganer, malnaiscut i fill de puta al llavors regidor i portaveu del PP en l’oposició Eduardo Síscar. Després d’escoltar la desagradable gravació Ortolà es va preguntar «què hi haurà» darrere per a què ara pacten i es preguntava «com una persona pot arribar a oblidar estes coses».

Sobre el seu futur polític immediat va dir estar cansat de la política encara que no va descartar res i va anunciar que durant esta setmana prendrà una decisió per a encapçalar, o no, la llista de Ciutadans de Pego.

L’altra cara de la crisi del PP és la llista autonòmica, on el president de la Generalitat i del PP de la Comunitat, Francisco Camps, va premiar els alcaldes i càrrecs fidels a ell en la comarca i va eliminar de la llista els vestigis zaplanistes.

En aquest sentit ha alçat els hòmens forts del seu partit a Teulada i Benissa – els dos alcaldes d’esta població, José Císcar i Juan Bautista Roselló van en la llista – i ha deixat en una difícil situació al govern local de Calp, principal bastió zaplanista de la comarca, després de l’exclusió del fins ara diputat Manuel Gómez, vinculat a la figura de l’alcalde, Javier Morató.

El primer representant de la comarca en la llista alacantina a les Corts és l’incombustible José Cholbi, que torna a repetir i mostra que, com sempre, el veterà polític de Xàbia sap mantindre’s per damunt del bé i del mal, com una espècie de figura balsàmica.

Més calat polític té el següent representant de la Marina Alta en la llista, el benisser David Serra. L’actual secretari autonòmic d’Esports ocupa el lloc 15é i és un home totalment fidel a Camps.

I encara més significatiu és el lloc 17é de la llista, ocupat per l’edil de Calp Cèsar Sánchez, una espècie d’illa campsista en el vast oceà zaplanista del Penyal. Amb la seua designació, el govern local de Calp perd poder en el context autonòmic i al seu gran referent en l’hemicicle valencià, el diputat Manuel Gómez.

Camps també ha volgut premiar en la Marina Alta als alcaldes que li han sigut fidels. I ací tenia clara la seua elecció: el primer edil de Teulada, José Císcar, ocupa el lloc 21é mentres que el de Benissa, Juan Bautista Roselló -s’ha vist relegat a un lloc testimonial: el 32é.

I encara en estos últims llocs destaca la presència de la fins ara portaveu del PP de Pedreguer, Mercedes Gayà, qui no repetirà com alcaldable. L’excepció, com ha ocorregut sempre, és Dénia, una de les escasses capitals comarcals de la Comunitat sense cap presència en la relació d’escons. Una bona prova de la inestabilitat que pateix el PP en la capital dianense.

439 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!