Cada ciutadà gastarà una mitjana de 150 euros en les rebaixes d’estiu

El 70% dels consumidors reconeix esperar al període de rebaixes per a comprar determinats productes, entre els que destaquen la roba, el calçat i els complements. Els consumidors i consumidores han de tenir en compte alguns consells per a evitar problemes en les seues compres i exigir la mateixa qualitat que en temporada alta. Les rebaixes d’estiu ja han començat. Oficialment la temporada de rebaixes d’estiu abraça des de l’últim dilluns laborable d’any fins al primer dissabte del següent mes de setembre, és a dir, que a 2007 les dates són del 25 de juny fins l’1 de setembre. La majoria dels consumidors espera a este període per a comprar determinats productes, com a roba o calçat. Per a enguany l’Associació Valenciana de Consumidors (AVACU) estima que la despesa mitjana per persona en les rebaixes rondarà els 150 euros. Una altra dada important és que el 70 per cent dels consumidors reconeix esperar al període de rebaixes per a comprar determinats productes, entre els que destaquen la roba, el calçat i els complements.

Des d’AVACU i també des de l’Associació de Comerciants de Pego s’assenyala que és “preocupant” que una de cada deu persones que acudeixen a les rebaixes assegura ser menys exigent amb la qualitat dels productes que compren pel fet d’estar rebaixats. És per això que davant de les rebaixes, les associacions de consumidors i també les de comerciants com les de Pego, recorden que “tant la qualitat dels productes com els drets que gaudeixen els consumidors al llarg de l’any han de ser els mateixos durant l’època de rebaixes”.

Així Ximo Bolta, el president de l’Associació de Comerciants de Pego recorda que els productes que es venen durant el període de rebaixes són aquells que no s´han liquidat en la temporada anterior. Alhora denuncia que algunes grans cadenes comercials fabriquen productes especialment per les campanyes de rebaixes amb una qualitat inferior, el problema és que aquests productes són molt difícils de detectar.

En este sentit fan una sèrie de recomanacions perquè els consumidors realitzen les seues compres sense problemes: Tots els articles que es venguen en rebaixes han d’haver estat a la venda amb anterioritat en el mateix establiment. Les dates de començament i finalització de les rebaixes “han d’estar publicitades en un lloc de l’establiment visible per als consumidors”. Els establiments han de diferenciar les rebaixes d’altres fórmules comercials com els saldos, les liquidacions, les ofertes o les promocions.

Així mateix, els consumidors i consumidores han de tenir en comptes que “la normativa prohibeix vendre articles defectuosos o amb tares com a rebaixes”. Un altre factor important a l’hora de pagar és que si un establiment permet pagar amb targeta la resta de l’any, “no pot negar-se a acceptar este mitjà de pagament en període de rebaixes”.

I un fet bàsic: Junt amb el preu rebaixat ha d’aparèixer el preu antic o bé el percentatge de rebaixa que s’aplica. En quant a canvis i devolucions, la política dels establiments hauria de ser la mateixa en període de rebaixes que durant la resta de l’any, encara que els locals poden no admetre els canvis o devolucions “sempre que el producte no siga defectuós i que així ho publiciten”.

Per últim és recomanable guardar el tiquet de compra, ja que és necessari per a poder presentar una reclamació si es creu que hi ha negat o vulnerat qualsevol dret. Els descomptes poden oscil•lar entre un 10 i un 80%, tot depenent del moment en què es compre o de la quantitat de material que hi haja disponible, entre d’altres. Però no existeix una regulació estricta, així que cada botiga aplica els seus propis criteris.


457 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!