Cabal convoca a concentrar-se contra la violència de gènere

A les 19.30 hores a la Plaça del Mercat de Pego. Una concentració que compta amb el recolzament de la regidoria d’Igualtat de gènere i Ràdio Pego.
Pego és un poble molt actiu pel que fa a combatre la violència de gènere. Una bona demostració l’hem tinguda este final d’any. A l’octubre es presentaven dos guies editades per la Diputació d’Alacant dins la campanya ‘perquè és possible’. En aquesta presentació van estar presents els seus autors, el psicòleg Carmelo Hernández i l’advocat Pablo Cuéllar. El primer d’ells va afirmar que “Un mal marit és un mal pare”. L’afirmació la feia després d’exposar que una dona maltractada que té fills no pot plantejar-se no deixar l’home perquè creu que és un bon pare. Declarava que “des del moment en què un home li falta al respecte a la seua dona i l’agredix, físicament o psicològica o sexualment, ha donat el primer pas per a entrar en un cicle de violència que pot dur a la dona no només a sofrir durant molt de temps, sinó fins i tot a la seua mort”.
Per la seua banda, Pablo Cuéllar, incidia en el fet que “la percepció sobre la violència de gènere ha de ser una percepció de rebuig absolut […] té una dimensió més enllà de l’anècdota i a més existix en totes les classes socials i en totes les edats”.
Dijous passat, durant la presentació d’algunes de les activitats escolars impulsades per l’Ajuntament que treballaran la igualtat de gènere este curs, Xaro Pinto, treballadora social municipal, recordava que “la violència de gènere és per llei un delicte, és una violació dels drets humans més bàsics”. Considerava que esta violència és més perillosa que qualsevol altra perquè “la víctima i l’agressor dormint junts i no hi ha testimonis”. No oblidava que “és un delicte encobert socialment perquè vivim en una societat patriarcal” i apostava per tirar de la manta que ho embolcalla tot per a eradicar-la, partint de la igualtat de gènere.
Eixe mateix dijous, hores abans, Cabal portava al mercat pegolí la IV Campanya de vacunació contra la violència de gènere, junt a Matria.
Hui el grup de Dones Cabal continua les seues activitats per a rebutjar la violència de gènere. Un any més ha convocat a la ciutadania de Pego a concentrar-se, a les 19.30 hores, a la Plaça del Mercat per a dir PROU DE VIOLÈNCIA MASCLISTA. Enguany amb una reflexió com la següent: “Si em vols… No em lladres, no m’insultes, no m’ignores, no empenyes, no em violes, no em mates. Si em vols… estima’m”548 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!