Breus d’interés

L’OMA estarà representada a Mèxic pel seu director, l’ondarenc Francesc Estévez. La Seguretat Social puja en 63 euros la pensió a 43.560 prejubilats del País Valencià. Espanya impulsa mesures per a potenciar que l’edat de jubilació es retarde als 70. L’OMA estarà representada a Mèxic pel seu director

El prestigi de l’Orquestra de la Marina Alta traspassa ja fronteres. El seu director, l’ondarense Francesc Estévez, va viatjar en el matí d’ahir a Mèxic, on el dia 15 dirigirà a l’orquestra de la ciutat de Morelia i al solista Daniel Olmos. Morelia és la capital de l’estat de Michoacán, a uns 300 quilòmetres de Mèxic D.F. Estévez dirigirà un repertori de música espanyola: L’Oració de l’Hort , de Turina; el Concert d’Aranjuez , de Joaquín Rodrigo; i La Vida Breu i El Barret de Tres Picos , de Manuel de Falla.


La Seguretat Social puja en 63 euros la pensió a 43.560 prejubilats de la C. Valenciana

La Seguretat Social incrementarà la pensió de jubilació a 43.560 pensionistes de la Comunitat Valenciana que es van jubilar anticipadament i de manera forçosa abans de l’1 de gener del 2002. Els treballadors amb 60 anys en el moment de la jubilació percebran 63 euros al mes, mentres que els que menys rebran seran els que ho van fer amb 64 anys, amb 18 euros al mes. El nombre més gran de pensionistes que es beneficiaran d’esta mesura en la comunitat li correspon a la província de València, amb 23.671, seguida d’Alacant, amb 14.030, i Castelló, amb 5.859, segons el Ministeri de Treball i Assumptes Socials.

València és la tercera província espanyola en nombre de pensionistes que complix les condicions, per darrere de Barcelona i Madrid. En el conjunt d’Espanya, la Seguretat Social pujarà la pensió de jubilació a 430.821 pensionistes.

El Ministeri de Treball i Assumptes Socials destaca que esta mesura equipara estos pensionistes amb els que es van jubilar amb posterioritat i es van beneficiar de la modificació legislativa que va entrar en vigor a partir de 2002 i que va rebaixar els coeficients reductors.


Espanya impulsa mesures per a potenciar que l’edat de jubilació es retarde als 70

L’edat de jubilació es retardarà progressivament a Espanya i en la resta del món, pel fet que els Governs necessiten controlar l’augment dels costos de la Seguretat Social produïts per l’augment de l’esperança de vida, segons un estudi elaborat per Mercer. A Espanya, l’edat de jubilació és de 65 anys, encara que ja s’estan posant en marxa regulacions per a afavorir, augmentant el percentatge de la prestació rebuda, a aquells treballadors que retarden la seua jubilació fins als 70 anys.

Respecte a altres països, l’estudi revela que a Àustria, per exemple, l’edat s’incrementarà gradualment dels 60 als 65 anys entre 2024 i 2033, mentres que a Bèlgica, des de 2009, l’edat legal de jubilació de les dones pujarà dels 64 als 65 anys. En la República Txeca ha augmentat gradualment de dos en dos mesos cada any des de 1996, i l’objectiu és aconseguir en 2013 una edat de 63 anys per a hòmens i 59-63 anys per a les dones, depenent del nombre de fills. Dinamarca pujarà dels 65 anys als 67 anys entre 2024 i 2027 i a Alemanya passarà de 65 a 67 anys entre 2012 i 2029.

Així les coses i contrastant les dades, els treballadors i treballadores espanyols tindrem la més llarga vida laboral d’Europa, ja que es passarà dels 65 als 70 anys l’edat de jubilació.


442 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!