Beniarbeig ja disposa d’aigua potable gràcies a la potabilitzadora

La dolenta qualitat de l’aigua de molts aqüífers de la comarca a causa de l’excessiva salinitat i a les filtracions d’adobs agrícoles ha obligat a la Diputació d’Alacant a construir noves plantes potabilitzadores a Ondara, Els poblets i Beniarbeig, que ha poc a poc s’han posat en funcionament. El darrer cas és el de Beniarbeig.

Els veïns d’aquest municipi ja compten amb aigua potable en les seues cases després de 14 anys de problemes d’abastiment per l’excessiu nivell de nitrats. D’aquesta manera, la imatge dels veïns acudint a les fonts del poble amb cànters per a arreplegar aigua apta per al consum humà ja ha passat a la història.

Ara, tots els ciutadans poden gaudir d’aigua potable en les seues vivendes gràcies a la posada en marxa de la nova potabilitzadora. Una comoditat que molts veïns ja no recordaven perquè l’última vegada que van veure eixir de les aixetes de les seues cases aigua potable va ser fa ni més ni menys que a l’any de les olimpíades al 92, ara fa 14 anys.

Durant els últims anys, el creixement urbanístic és un factor a tenir en compte en quant a les necessitats hídriques de municipis que poden fins a triplicar la seua actual població. Per aquest motiu, les potabilitzadores podien quedar-se menudes en curt termini de temps com és el cas dels Poblets que, abans de posar en marxa la planta per al consum humà el passat estiu, ja estava al límit de les seues possibilitats.

269 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!