Barracons per al Carolina Sala


Este any, els alumnes del Carolina Sala de Pego estrenen barracons. Fins que Educació derroque i construïsca novament el seu col•legi, els 250 escolars ompliran les aules prefabricades que s’han instal•lat en el centre esportiu de la Trilladora. A Xàbia, hi haurà aules prefabricades en els cinc col•legis que existixen en la vila. Així, l’edil responsable, Àngel Sendra, va explicar que s’ha adequat una pista de frontó amb tanca i portes per a poder utilitzar-ho com a zona de recreació.

Sendra va manifestar que Educació ha llogat 78 mòduls per a arreglar a partir de hui les aules prefabrices que serviran d’escola durant 14 mesos, perquè el Consell derroque l’antiga seu escolar i acabe el nou centre. No obstant, el regidor reconeix que des del Govern autonòmic encara no li han donat cap data per a l’inici de les obres. En un altre centre, el Rosalia Bondía, encara estan en marxa els treballs per a construir una nova aula “així que els xiquets començaran el curs amb obres”. D’altra banda, L’Ajuntament de Pego també ha invertit en la construcció d’una zona per a acollir el taller de tecnologia en el col•legi Ambra. Fins a l’any passat era l’institut el que assumia les classes d’este taller per la falta d’espai en l’Ambra

El responsable d’Educació a Pego, encara està més preocupat per Secundària. A pesar que s’han cedit els terrenys i el Consistori ha rebut un esborrany del que serà el nou institut, la infraestructura no apareix en les previsions de l’empresa Ciegsa.

Este curs s’han hagut d’instal•lar en el pati de l’institut actual dos barracons per a poder impartir els cicles formatius d’informàtica “ que deixa entreveure que l’institut ja es queda xicotet”.

A la resta de la comarca també hi hauran molts barracons i es que
són molts els centres que continuen arrossegant carències heretades d’anys anteriors i altres que sumen noves deficiències a les ja existents. Més de 80 barracons faran front enguany a la falta d’espai en els col•legis de la comarca per a assumir la creixent matrícula. En el col•legi públic Mestral de Benidoleig i per segon curs consecutiu, vint alumnes rebran les seues classes en un garatge rehabilitat com a aula per l’ajuntament. El consistori busca d’esta manera pal•liar la massificació que patix el centre, construït en 1920 per a una població que hui s’ha duplicat.

Mentrestant, una altra de les promeses de la conselleria és la construcció d’un nou col•legi a Beniarbeig. A l’espera d’esta nova infraestructura, es mantindrà este curs un aula prefabricada en el pati de l’actual centre.
238 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!