AVA exigeix el màxim rigor en l’inici de la campanya citrícola

L’organització agrària sol•licita a la Conselleria d’Agricultura sancions molt severes, especialment amb els operadors comercials reincidents, després de comprovar-se que ja han recol•lectat partides que no compleixen els mínims nivells de qualitat i que han sigut immobilitzades per l’Administració autonòmica. La campanya citrícola ja ha començant en les varietats més primerenques i perquè la crisi que des de fa anys s’arrossega en el sector no s’agreuge encara més des de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) s’exigeix el màxim rigor en l’inici de la campanya, després d’haver-se comprovat que alguns operadors comercials ja han recol•lectat partides que no compleixen els mínims nivells de qualitat i que han sigut immobilitzades per l’Administració autonòmica.

El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, va manifestar que “una vegada més, certs operadors comercials desaprensius, ja han comercialitzat milers de quilos de clauselina, okitsu, oronules i marisol sense suficient qualitat, la qual cosa dificulta l’inici de la campanya perquè s’enganya als consumidors i, al ressentir-se el consum, s’acaba castigant els productors”.

“Excepcionalment, en algun camp determinat l’índex de maduració ve avançat i es donen les condicions adequades per al consum, però açò no succeeix de manera genèrica ni de bon tros”, va explicar Aguado, “de manera que reclamem que es complisca rigorosament la normativa de qualitat”.

La Conselleria d’Agricultura, per la seua banda, està realitzant inspeccions, i hi ha casos d’immobilització de producció i els seus corresponents expedients sancionadors. Aguado exigeix que “la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació que aplique la llei de manera molt severa, especialment en aquells operadors comercials reincidents”. Si hi ha un milió de tones menys “sobren les presses”, va assenyalar el dirigent agrari.

Respecte a les expectatives de millors preus, Aguado va concloure que els sectors productor i comercialitzador han de seure’s en una taula de diàleg, assenyalant, a més, que hauria de ser Intercitrus, la que intentara arribar a acords i aconseguir, així, equilibrar l’oferta i la demanda de manera que tots els graons de la cadena reberen una compensació justa.

241 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!