AVA-ASAJA titlla els anuncis de Don Simón de “burla al consumidor i al citricultor” i exigeix que es retiren

La campanya publicitària, assegura l’organització agrària “és enganyosa i qüestiona sense base les propietats dels cítrics frescos”, per la qual cosa AVA fa una crida al boicot contra la marca. Com si el camp citrícola no tingués prou problemes, ara en suma un altre més, haver de lluitar amb marques comercials tan consolidades com Don Simón. En aquest cas la denuncia ve de la mà del president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, qui ha descrit com una “burla grotesca al consumidor i al productor” la campanya publicitària iniciada recentment per Don Simón per a promocionar els seus sucs de taronja. En els anuncis televisius que apareixen des de mitjans de desembre, la marca suggereix que els seus sucs ‘acabats d’esprémer’ tenen més propietats nutritives que les taronges fresques. És més, la campanya torna a incidir en esta comparació al vindre a concloure en un segon espot que resulta més barat adquirir els seus tetabricks refrigerats que comprar els cítrics directament en la fruiteria. Davant aquestes afirmacions televisives el president d’AVA expressava que “García Carrión ha consagrat una estratègia provocadora basada en mitges veritats però ara ha arribat més lluny i pareix aspirar a l’absurd de competir, no amb altres marques de suc, sinó amb les pròpies taronges en fresc” i és per això que Aguado ha fet una crida als consumidors perquè boicotegen esta marca.

AVA-ASAJA recorda en este sentit que, tot i el missatge deliberadament ambigu i confús llançat per esta indústria, els sucs directes a què s’al•ludeix en tals anuncis –com tots els altres- són sotmesos a pasteurització per a eliminar els possibles gèrmens, per la qual cosa necessiten conservar-se baix refrigeració. En qualsevol estudi mínimament rigorós s’aclareix que el procés tèrmic aplicat als cítrics altera les seues qualitats nutritives, cosa que no ocorre amb les taronges fresques que, independentment de la seua data de recol•lecció, conserven quasi íntegrament tals qualitats. “Suggerir o tractar de conduir a engany al comparar les propietats dels cítrics frescos i el seu suc natural amb els sucs industrials és inclús ofensiu per a la intel•ligència dels consumidors”, assenyalava el president d’esta organització agrària. Ni tan sols és ajustat el descriure a este producte com “acabat d’esprémer” –com es remarca en sengles anuncis- perquè per això s’entén que és obtingut per a consumir-lo en l’acte, sense cap tractament posterior.

Don Simón acumula, d’altra banda, un dens currículum de campanyes publicitàries confuses, que han merescut la reprovació del Jurat d’Autocontrol, l’Associació per a l’Autoregulació de la Comunicació Comercial que està integrada per les principals agències de publicitat, anunciants i mitjans de comunicació del país. Sense anar més lluny, en 2007 este organisme d’arbitratge extrajudicial va obligar a este segell a eliminar dels seus anuncis la referència a què els seus sucs eren “cent per cent naturals”. AVA-ASAJA presentarà en breu una reclamació davant d’esta organització i davant del propi Ministeri de Sanitat i Consum instant a què es retire com més prompte millor tan nociva i inoportuna campanya.


545 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!