AVA-ASAJA anima als arrossers a lluitar per la viabilitat del sector

Alhora demana a la Generalitat més facilitats per a cultivar i lamentant que la relació amb la Conselleria de Medi Ambient és una “assignatura pendent” a l’hora de tractar els assumptes de l’arròs, els agricultors i els usos que es duen a terme en el Parc Natural de l’Albufera i en la Marjal de Pego-Oliva. El president de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), Cristóbal Aguado, lamenta que la relació amb la Conselleria de Medi Ambient és una “assignatura pendent” a l’hora de tractar els assumptes de l’arròs, els agricultors i els usos que es duen a terme en el Parc Natural de l’Albufera i en la Marjal de Pego-oliva. En este sentit, Aguado sosté que “hui per hui, la llei ens obliga a plantar arròs en estos paratges i no hi ha alternativa d’un altre cultiu” i reconeix que “no som tot com ens agradaria de competitius per les limitacions de cultivar en un parc natural i per la dependència que generen les ajudes, perquè sense elles no podria subsistir l’arròs a València ja que és un producte deficitari econòmicament”. A més, exigix al Govern central una Llei de Comerç que garantisca preus justos i subratlla que el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, està al corrent dels problemes que estan generant els danys causats per l’avifauna en les parcel•les productores i ha exigit més facilitats i menys traves per a cultivar.

El líder agrari ha pronunciat estes paraules en la intervenció inaugural de les IX Jornades de Jóvens Agricultors AVA-ASAJA que s’han celebrat a Albal davant d’un fòrum de més de cent productors d’arròs. Sota el títol “Situació actual i futur del cultiu de l’arròs” la present edició consolida el format iniciat l’any passat que pretén implicar els jóvens en la dinàmica de les sectorials.

Aguado ha instat als presents a debatre des de la unió i ha destacat que “és el moment de defendre el nostre futur i procurar que els comptes isquen perquè el sector de l’arròs siga viable”. Així, ha recalcat que “AVA tindrà la coses molt clares, elevarem el to i denunciarem que El Marroc o Egipte tinga avantatges comercials sense ser membre de la Unió Europea”.


416 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!