Aquest cap de setmana, XXVII Baixada del Riu Bullent

La cita és dissabte, 11 de febrer a partir de les 13h., al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. El premi a l’originalitat de la construcció és de 150 euros. El premi a la millor disfressa té una aportació econòmica de 100 euros.
Aquest mes de febrer ve marcat a Pego per la celebració del Carnestoltes i la resta de festes que l’acompanyen, la Baixada del Bullent i la Pinyata. Ens aturem en la primera, perquè té lloc el proper dissabte 11 de febrer a partir de les 13h al riu Bullent, al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.

Des del “Pas de Bullent” i fins al “Blau del Galapatar” baixaran les divertides barques que, des de fa vint-i-set anys s’avancen a Carnestoltes. La seua particularitat és que les embarcacions poden estar fetes de tota classe de materials respectuós amb el mediambient. Aquestes, òbviament, no poden estar propulsades a motor i tampoc es permeten piragües. És requisit imprescindible que tant elles com els seus passatgers, es disfressen i, sobretot, que baixen amb moltes ganes de festa i sense por al fred.

I és que a dia de hui, la previsió meteorològica prevista per a dissabte, segons l’Agència Estatal de Meteorologia marca una nova jornada marcada pel fred de l’hivern. Les mínimes, segons Aemet se situaran en 1 grau positiu. Les màximes arribaran als 10 graus. La jornada serà assolellada amb intervals de núvols alts. A més, Aemet preveu un 35% de probabilitat de precipitació.

El regidor de Festes, Raül Tamarit, informava que les inscripcions es poden realitzar fins el dia abans de la Baixada, és a dir, fins el divendres 10 de febrer, a la planta baixa de l’Ajuntament de Pego. Confiava que enguany s’apunte molta gent i que “isca bon dia i que la gent gaudisca de l’experiència de baixar pel riu Bullent”.

A la XXVII Baixada del Bullent es mantenen els dos premis de 2011. El guardó a l’originalitat de la construcció obtindrà 150 euros. El premi a la millor disfressa serà de 100 euros.

Les inscripcions es poden descarregar des de la pàgina web de l’Ajuntament de Pego, www.pego.org. També es pot fer directament en dependències municipals.

6 Visites

Deixa un comentari