Apareix mort un cavall al parc natural de la marjal

El cos va ser albirat per un pescador i pel veí Germà Miralles i el seu fill. El primer va avisar al president del Club de pesca i, este i Miralles, a la policia local. El cavall, en un avançat estat de descomposició, no portava xip. La pala municipal de l’Ajuntament de Pego el va traure del riu Nou i el va enterrar en algun lloc del parc natural.
Ahir cap al voltant de les 13h., pegolí Germà Miralles va publicar al grup de facebook ‘Pego, finestra oberta’ una fotografia impactant: un cavall mort dins un espai amb aigua. La imatge la va prendre al riu Nou, enfront de la bassa del Sineu, al parc natural de la marjal de Pego-Oliva. Miralles i el seu fill van veure el cos quan hi passejaven per allí. De seguida van telefonar la policia local per avisar de la troballa.


Foto publicada per Germà Miralles a facebook


Paral·lelament, segons ha explicat a Ràdio Pego el regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis, un pescador també va veure el cos mort del cavall i va avisar al president del Club de Caça, qui segons explica el regidor també va avisar la policia local.

En arribar els agents, proveïts del lector de xips, van comprovar que el cavall no en duia, per tant no han pogut identificar-lo ni saber a qui pertanyia. El que sí que van poder comprovar era l’avançat estat de descomposició en que es trobava l’animal, el que fa pensar que duia més d’un dia mort.

Com va acabar el cavall al riu Nou? És una pregunta que encara no té resposta. El regidor d’Agricultura apunta que el cos del cavall podria estar més amunt del punt on va ser trobat i haver sigut arrossegat per les pluges de dissabte perquè, explicava Andreu Dominguis que, diumenge en el lloc en que s’ha trobat el cadàver va haver activitat de caça, a més de ser un lloc on es pesca tots els dies i ningú observa ningú el va veure. Això, sumat a l’avançat estat de descomposició de l’animal, fa deduir al regidor que el corrent podria haver-lo arrossegat riu abaix.

D’altra banda, Dominguis explicava que, després d’haver parlat amb gent que té cavalls, estos han indicat que, la soga que porta al voltant del centre del cos, pot assenyalar que va caure i van intentar traure’l, sense èxit. No obstant, no es descarta cap hipòtesi, malgrat que tot apunta, que esta no podrà ser resolta perquè també podrien haver-lo deixat allí, sense més.

Alhora que va arribar la policia local al lloc on es trobava el cadàver del cavall es va desplaçar la pala municipal per poder traure’l del riu. El cavall va ser enterrat en algun punt del paratge natural de la marjal de Pego-Oliva.
630 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!