‘Anomia’ de Ximo Real, premi del 40é Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego

Els finalistes han estat Fernando Jiménez Fernández per ‘Introselenita 12’ i Maria González Garrigues per ‘Ab Grunat’. A esta edició s’han presentat 50 obres. El jurat ha estat compost per Roman de la Calle, Juan Ramon García Castejón, Paco López Gómez i Antonio Barroso Vega, a més de la regidora de Cultura, Laura Castellà Sastre.
Com cada primavera per estes dates, ahir es va reunir el jurat del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego per deliberar sobre quina de les 50 obres presentades al 40é Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego era la millor. Esta edició ha estat especial pel nivell del jurat, composat per Roman de la Calle, Juan Ramón Garcia Castejón, Paco López Gómez i Antonio Barroso Vega, a més de la regidora de Cultura, Laura Castellà, qui el va presidir.

Els experts va trigar més del que s’havia calculat a decidir-se. El portaveu del jurat, enguany el veterà crític d’art Roman de la Calle ens confirmava este extrem. De fet, confessava que «si el premi hagués estat més ampli hagueren donat un ex equo», és a dir, que la decisió va estar molt renyida entre els tres finalistes. Tres quadres que de la Calle qualificava de «modalitat totalment actual».
Així les coses, finalment va estar «l’atzar en el tractament ha estat fonamental», és a dir, «l’experiència del tractament de l’atzar per a fer formes abstractes amb una tonalitat entre blancs i grisos ha estat extraordinari», eixa ha estat la clau que va decantar el premi cap ‘Anomia de Ximo Real’.
Les Mencions d’Honor han estat per Fernando Jiménez Fernández per ‘Introselenita 12
i Maria González Garrigues per ‘Ab Grunat‘.
Sobre l’obra de Fernando Jiménez, Roman de la Calle, deia que «hi ha un retrat també amb una força extraordinària que ens ha dut de cap» d’ahí que els hagués agradat que la quantitat del premi fora més elevada per poder donar un ex equo. La tercera obra és «un càlcul geomètric amb introduccions d’informalisme». «Tres quadres amb tres temàtiques radicalment diferents, però les tres totalment actuals i amb un pes extraordinari».

Considerava el portaveu del jurat que Pego, amb la nova obra premiada «incorpora a la seua col·lecció una obra extraordinària». Al fil d’esta observació, Roman de la Calle demanava, per necessitat, «un museu d’art contemporani» complet, «no tindre les obres guardades» i es mostrava segur que «la gent es desplaçaria per a veure un museu d’art contemporani al context de la ciutat». El proposava a l’actual Casa de Cultura trobant un altre lloc per a la Biblioteca i el museu etnològic.


Composició aportada per Roman de la Calle


Laura Castellà, la regidora de Cultura, que es trobava al costat de Roman de la Calle mentre feia esta petició, declarava que la consecució d’un Museu d’Art Contemporani «és un dels nostres objectius de la legislatura» perquè és una reivindicació de molta gent. Explicava que la idea és «passar la Biblioteca a l’edifici Cervantes una vegada reformat i que tota la Casa de Cultura es quedara com a Museu d’Art Contemporani».


Composició aportada per Roman de la Calle


El Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego arriba a la seua 40ª edició i «l’objectiu és ampliar-lo, millorar-lo i revitalitzar-lo perquè no es quede amb una simple exposició de quadres i que estos es queden guardats en el fons del museu», per remeiar la baixa quantia econòmica del premi, entre d’altres.

L’exposició del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego tindrà lloc del 10 al 30 de juny al Centre d’Exposicions.
736 Visites

Deixa un comentari