AMADEM estudia presentar una demanda contra la Conselleria de Sanitat

Una decisió que es perfila després de reunir-se i acordar iniciar accions concretes per a lluitar contra “la situació precària i lamentable de la salut mental”. Els membres de l’Associació d’Amics de la Marina Alta d’Ajuda a les Persones amb Malaltia Mental (AMADEM), els psicòlegs, els educadors i els afectats continuen la seua lliuta particular en defensa d’un servei de salut mental digne. És per això que es van reunir a la Casa de Cultura de Dénia per a denunciar una vegada més, la “lamentable, injusta i deplorable” situació en què es troba el departament de salut mental en la comarca.

Els assistents van acordar un calendari d’actuacions reivindicatives que tenen com eix d’unió millorar l’actual estat de la salut mental a La Marina Alta. Una de les primeres accions a realitzar és analitzar si és convenient interposar una demanda a la Conselleria de Sanitat pel que ells consideren “l’incompliment d’un dret arreplegat per l’article 43 de la Constitució Espanyola, pel que tot malalt té dret a ser assistit”.

Segons el Ministeri de Sanitat existeixen en la comarca 16.750 persones que pateixen alguna malaltia mental, de les que 5.462 tenen malalties greus o cròniques. Per a comprendre i atendre estos malalts en la Marina hi ha tan sols tres psiquiatres operatius, quan la plantilla és de sis, una situació que fa uns mesos enrere va denunciar la mateixa associació per la situació d’inassistència que provoca el fet.432 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!