Altres notícies en breus

Uns reis d´orient diferents, tribunals i agricultura seran les notícies que revisarem en forma ràpida. Dénia va tenir la visita d´uns Reis d´Orient ben especials, ja que aquests repartien carbó a les immobiliàries. El col•lectiu Arrels de la Marina Alta va realitzar ahir un divertida desfilada de Reis Mags. Ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar van recórrer el carrer Marqués de Campos i adjacents i van entrar a les oficines de les empreses constructores a deixar carbó. Abans, davant de les seus de les immobiliàries, els Reis d´Orient i els seus patges cantaven una original nadala. La peculiar desfilada va cridar l’atenció dels nombrosos vianants que passejaven per Marqués de Camp. Els integrants del col•lectiu Arrels repartien còpies de la nadala i caramels als xiquets. Ses majestats, no obstant, van ser implacables amb les immobiliàries. Van entrar en les seus que estaven obertes i els van deixar una safata amb carbó.

El TSJ suspèn per segona vegada el PAI de Parcent que pretén construir 1.496 cases. La ratificació respon a un recurs presentat per l’oposició després del plenari que va donar llum verd al pla parcial. La sala primera del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana va emetre una ratificació el passat 19 de desembre en què suspén de forma cautelar el PAI del Replà de Parcent. Un pla parcial que pretén la construcció de 1.496 vivendes i que veu com per segona vegada ha sigut frenada pel mateix tribunal. El projecte està impulsat per la mercantil Terres de l’Horta S. L., lligada al cantant Julio Iglesias. Les raons són exactament les mateixes que en l’anterior sentència. Açò és, la sala considera que l’aprovació d’un programa que almenys duplica la població d’un municipi de poc més d’1.000 habitants «és excessiu» a més de «insostenible». Sobretot perquè la localitat no compte encara amb Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), una instrumentació que el TSJ considera imprescindible per a estos casos.

Intercitrus no sap quina producció tarongera hi ha realment i quanta s’està exportant. Mentres els productors de taronges i mandarines es pregunten què està passant, quant gran part de la seua collita es queda en els camps i corre perill de perdre´s, InterIntercitrus no coneix l’abast real de la producció i si s’està exportant més o menys que en anys anteriors. Les últimes dades oficials són de setembre. La interprofessional citrícola només és capaç d’informar sobre allò que s’ha exportat fins a setembre passat, perquè són les úniques dades recopilades per Intrastat, l’organisme europeu encarregat de les estadístiques, i d’allò que s’ha enviat als països de fora de la UE, perquè en este cas és preceptiva la inspecció d’eixida del Soivre, que fins a 1993 va ser obligatòria per a tot.

Al setembre, primer mes de l’actual campanya 2006-07, es van exportar, segons Intrastat, 42.538 tones, la qual cosa representa un augment de 11.137 (35,46%) sobre la xifra del mateix mes de l’any anterior. Però estes dades no són significatives per a comparar-les a estes altures de la temporada, quan s’ha d’estar vora el milió i mig de tones, com per a estimar adequadament si s’està venent al ritme que correspondria, segons la producció existent, que tampoc es coneix en realitat.437 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!