Alfonso Giménez guanya el Concurs de Cartells de Carnestoltes de Pego amb ‘Mascarada’

Com a finalista queda la navaresa Susana Ibáñez. La màscara torna a imposar-se com a temàtica més recurent per a identificar la festa més popular de Pego. La senzillesa de l’obra guanyadora combinada amb el toc desenfadat i de picaresca que desprén, decanten el jurat format pel dissenyador Josep Orihuel, el pintor Alexandre Seguí, l’animador cultural, Rafel Ruiz, el regidor de Festes, Raül Tamarit i la regidora de Cultura, Alicia Siscar.
A les 20 hores de dimecres es reunia el jurat del XXI Concurs de Cartells de Carnestoltes de Pego 2013 format enguany pel dissenyador gràfic Josep Orihuel, el pintor Alexandre Seguí, l’animador cultural de l’Ajuntament de Pego Rafel Ruíz, el regidor de Festes Raül Tamarit i la regidora de Cultura Alicia Siscar. Havien de quedar-se amb una de les setze obres presentades. La decisió no va ser fàcil. Va caldre apurar en els matisos i imaginar-se les propostes com a cartells grans i cridaners per a decidir-se pel cartell guanyador. Josep Orihuel, dissenyador gràfic i membre del jurat confirmava que triar el cartell “a costat un poc perquè hi ha bon nivell”. Acte seguit apostava perquè l’elecció ha estat bona. “Hem triat el cartell més vistós per al poble de Pego i el més addient, el que millor relata el tema de la festa”.
‘Mascarada’ va ser finalment la proposta guanyadora i rebrà un premi de 500 euros. La màscara, per tant, torna a imposar-se per descriure la nit més màgica de l’any i és que, a més de l’obra guanyadora, la majoria de propostes presentades tenien com a figura recurrent la màscara. Què va fer decantar el jurat cap a l’obra de Alfonso Giménez Ventura, natural de Betxí? “Hem buscat la simplicitat i que fóra molt vistós, que entrara ràpid”, explicava el pintor Alexandre Seguí. El dissenyador gràfic Josep Orihuel afegia que “un cartell ha d’ explicar ben bé que representa d’una manera simple”, a més, apuntava, “té un punt divertit”.
‘Mascarada’, el cartell guanyador, destila, segons el jurat “humor” i, a més, té un “punt gamberro” que en certa manera connecta molt directament amb l’esperit de disbauxa, l’esperit informal, de divertiment del Carnestoltes de Pego, molt espontani en les disfresses, molt alegre, molt despreocupat i molt divertit.
El regidor de Festes, Raül Tamarit comentava els canvis més destacats entre el cartell que serà imatge del Carnestoltes de Pego 2013 i el que va ser imatge de 2012. En esta ocasió el fons serà blanc i colorit “perquè siga vistós per a la nit de Carnestoltes que és el que comporta, molt de colorit, màscares…”. El regidor de Festes deixava l’última paraula a la gent, perquè opine sobre el cartell anunciador de Carnestoltes una vegada el conega.

La regidora de Cultura, Alicia Siscar, recordava que “la funció d’un cartell és que impacte” i el cartell triat “és dels que més impactaven, entre d’altres coses pel fons blanc i la màscara negra”. Confiava Siscar en què agrade a la gent.
Alfonso Giménez Ventura és natural de Betxí, Castelló, té 38 anys, és dissenyador gràfic, especialitzat en cartells. Compta amb una llarga i reconeguda trajectòria en eixe món i ha estat guardonat en múltiples concursos de cartells arreu de tot l’estat. Com a finalista va quedar l’obra de Susana Ibáñez Freiria, natural de Noáin, Navarra.

Pel que fa a la festa en sí de Carnestoltes, el regidor de Festes va avançar que en 2013 Carnestoltes es tornarà a fer dins el poble i seguirà, més o menys, l’esquema de l’any passat amb quatre zones diferenciades de música que alternaran orquestres i discomòbils. “Dins el poble serà fins les sis de la matinada i fora, en la zona de discoteques tindran un horari un poc especial per a acabar a les 8 del matí”. Pel que fa al Carnestoltes Infantil, tot apunta, segons assenyalava la regidora d’Educació, que les escoles i també els pares i mares estan per repetir l’experiència de l’any passat que va consistir a celebrar el Carnestoltes Infantil dissabte pel matí al Pla de la Font i Passeig Cervantes sota l’aixopluc de la regidoria de Festes.
556 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!