Alaçdrach i Templàries, ajudants reials de 2011

Les filades capitanes de Moros i Cristians de 2012 seran les encarregades enguany d’ajudar als Reis d’Orient i els seus emissaris reials al seu pas per Pego. Dimarts 3, un ambaixador reial passarà pels comerços del poble anunciant l’arribada de Ses Majestats i arreplegarà les primeres cartes. Dimecres 4, els emissaris reials desfilaran des del Convent fins a l’Ajuntament per a arreplegar, al saló de plenaris, les cartes dels més menuts de la casa. Tot per a culminar en l’arribada dels Reis d’Orient dijous 5 de gener.
Passat Nadal, ja s’acosta un dels dies més desitjats pels més menuts de la casa, aqueix dia en què seran recompensats, si han sigut bons durant l’any que ja s’acaba, amb els regals que han demanat. Regals que els Reis Mags, els Reis d’Orient portaran, com cada any, el 5 de gener per la nit al poble de Pego i que, després de la gran cavalcada que oferiran, repartiran per totes les cases del municipi. Enguany, però, els Reis d’Orient venen amb novetats a Pego.

La primera la trobem en el fet que en aquest 2011 els actes reials s’avancen i el dimarts 3 de gener, Pego rebrà la primera visita, la d’un ambaixador reial que passarà pels comerços del municipi per anunciar l’arribada, dos dies després de Ses Majestats els Reis i, alhora, aprofitarà el viatge per a endur-se les primeres cartes que els xiquets o les xiquetes de Pego puguen haver deixat en alguns comerços. Raül Tamarit, regidor de Festes de l’Ajuntament de Pego, explicava que “l’ambaixador reial ens ha comunicat que arribarà cap a les 19h.”

Dimecres, 4 de gener, el torn és per als emissaris reials que, al voltant de les 18:30 hores eixiran des de la Plaça del Convent per a arribar fins a la casa consistorial sobre les 19h. Un recorregut que desvelava el regidor de Festes duran a terme “en cotxes descapotables”. I una altra de les novetats d’enguany és justament el fet que els emissaris reials s’aturen a l’Ajuntament per a, al saló de plens, arreplegar de mà dels protagonistes de la festa, els xiquets i les xiquetes, les cartes amb les seues peticions. Per a fer l’espera d’aquestos més lleugera, informava el regidor de Festes, que “a partir de les 4 de la vesprada hi haurà inflables a la Plaça de l’Ajuntament”.

Finalment, el gran dia, el 5 de gener per la vesprada. A les 18h. començarà la Cavalcada dels Reis d’Orient a Pego que desfilarà pels carrers Jaume I, Major, Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Agustí i Pla de la Font. Un recorregut que, no s’ha d’oblidar té dos parades obligades. La primera d’elles a l’Ajuntament de Pego, ja que el balcó de la casa consistorial és l’elegit per Gaspar, Melxor i Baltasar per a transmetre el seu discurs a la població pegolina.

Prèviament, mentre Ses Majestats accedixen al balcó, l’Associació de Comerciants de Pego duran a terme el sorteig de la campanya de Nadal que té tres premis. Els guanyadors o guanyadores dels mateixos es diran públicament abans del discurs reial.

Finalitzat el discurs reial, serà el torn de la regidoria de Festes que, des de ja fa uns anys, ha agafat el costum de llançar balons a l’audiència pegolina. A continuació, la segona parada marcada en l’agenda reial és a l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció.

En acabar la Cavalcada Reial, l’última novetat. Ses Majestats, “en arribar al Pla de la Font, els Reis i els emissaris reials es quedaran a la Casa del Poble, al Casal Cultural per a donar [en mà] els regals als xiquets”. Explicava el regidor de Festes, Raül Tamarit que “per a què això siga possible s’ha de contactar amb els ajudants reials que enguany són els Alaçdrach i les Templàries”.

I és que enguany les filades capitanes de Moros i Cristians 2012, Alaçdrach i Templàries, han estat les elegides per a assistir als Reis d’Orient en tots els actes reials que es desenvolupen al municipi. Un gest que agraïa el regidor de Festes.

L’últim desig de Raül Tamarit com a responsable de Festes, “que la gent acudisca” a tot el programat “perquè dóna gust vore la quantitat de xiquets i la il•lusió que es veu pels carrers”. Concloïa Tamarit que “un somriure dels xiquets, això és impagable”.
626 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!