Al voltant de 300 persones es desplacen des de Pego a veure el Papa

Entre dissabte i diumenge 5 autobusos van eixir de Pego rumb a València per a poder assistir a la missa pública que va oficiar el Papa Benet XVI a la ciutat de les arts i les ciències del cap i casal. Pegolins i pegolines es varen afegir així a la multitud, que arribada de tot el món va participar, d´una o d´altra manera en el V Trobament Mundial de les Famílies. La visita del Pontífex Benet XVI ha estat portada de tots els rotatius del món per la repercussió que comporta la presència de la figura del màxim representant de l´Esglèsia Catòlica en la V Trobada Mundial de les Famílies. Un espectacle que no ha deixat indiferent ningú. València es dividia entre banderes blanques i grogues distribuïdes per balcons i faroles que anunciaven i donaven la benvinguda al Papa i, al mateix temps, altres ciutadans expressaven la seua disconformitat amb la visita del Pontífex amb el lema “Jo no t´espere”, onejant d´altres balcons.

Però malgrat la polèmica que s´ha creat al voltant d´aquest esdeveniment, el cap de setmana passat al voltant de 300 persones de Pego es van desplaçar fins a València per a poder estar presents en el discurs que el Papa Benet XVI va oficiar des del Pont de Monteolivete del cap i casal dins el V Trobada Mundial de les Famílies que va congregar durant eixos dos dies a un milió de persones, segons fonts de l´organització. Des de Pego 5 autobusos, pràcticament plens, van contribuir a arribar a aqueix índex de participació.

Benet XVI es va acomiadar de València i de la V Trobada Mundial de les Famílies amb un missatge de defensa del «matrimoni indissoluble entre un home i una dona». Fins en dos ocasions va utilitzar aquesta fórmula en la missa final de la V Trobada Mundial de les Famílies. L´al•locució central de les set que ha transmès durant les seues 26 hores a València.

Aquestes manifestacions de reforç al matrimoni entre home i dona eren les més esperades pels fidels que van aguantar sota el sol de juliol en un llit del Turia desprovist d´ombres durant les dues hores que va durar la darrera missa que va oferir el Pontífex en la seua primera visita oficial a l´estat espanyol.

El Papa va tenir gestos d’agraïment cap als peregrins per la calurosa rebuda. A més, després de la missa i sense solució de continuïtat, Benet XVI va resar l’àngelus en set idiomes (espanyol, francès, anglès, alemany, italià, portuguès i polonès). En aquest moment va anunciar que la pròxima edició de la Trobada Mundial de les Famílies, la de 2009, serà a la ciutat de Mèxic.

La representació pegolina a aquest esdeveniment d´importància mundial va quedar satisfeta per l´eucaristia oferida pel Pontífex i pel darrer discurs que aquest va dedicar a les famílies catòliques allí presents. La opinió de alguna de la gent que es va desplaçar fins a València a veure Benet XVI, és de satisfacció davant el discurs escoltat, sobretot el del diumenge, més centrat en la família.
482 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!