Ahir es vivia a Pego el primer control de mercaderies

Encara no feia una setmana de l’aprovació, pel Consell Agrari de Pego, de la guia de control de la mercaderia agrícola, quan es produïa el primer control de mercaderies al terme municipal. Policia Autonòmica i Policia Local es coordinaren per a aturar els vehicles amb mercaderies de procedència sospitosa. Controls que tenen com a finalitat evitar que es produisquen robatoris al camp.
Divendres passat informàvem sobre l’aprovació, per part del Consell Agrari de Pego, de la nova guia de control de la mercaderia agrícola. Una guia consensuada entre la Generalitat Valenciana, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Delegació de Govern, amb la col•laboració dels ajuntaments i els cossos i forces de seguretat, amb la finalitat de reduir i, finalment eliminar els nombrosos robatoris que es donen al camp valencià.

Per complementar la funció de control de la guia, també s’estan fent altres tipus d’accions com la que es realitzava ahir a Pego. Encara no havia passat una setmana de l’acord mencionat i ahir, enfront de la Cooperativa Agrícola de Pego, s’apostava un control de mercaderies dut a terme per la Policia Autonòmica i la Polia Local.

Es tracta, explicava l’encarregat del control, membre de la Policia Autonòmica “d’uns controls dissuasoris en els productes agrícoles, de ramaderia, incloent el coure, que es furta de les instal•lacions de reg”. Aquestos controls s’estan realitzant al llarg i ample de tota la província, sobretot, en aquelles zones amb una important activitat agrícola. Explicava el policia autonòmic que aquestos controls han estat demandats per les organitzacions agràries i ramaderes a la Conselleria de Governació.

Cap a les 12 del migdia el control només tenia una incidència, una càrrega de taronges sense una procedència clara. En aquestos casos la càrrega es retén en un magatzem proper al lloc on s’aposta el control policial fins que la persona que transporta la mercaderia justifica la procedència de la mateixa.
455 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!