ADIMA celebra el dia mundial de les persones amb discapacitat diumenge a Beniarbeig

Cada any és un poble el que acull esta cita anual que es duu a terme el diumenge més pròxim al 3 de desembre. Enguany, de 10 a 14h., la plaça de l’Ajuntament de Beniarbeig acollirà un mercat solidari, tallers participatius, parc infantil i moltes més coses per a celebrar les capacitats de les persones amb discapacitat. Esta diada no deixarà de banda la reivindicació de més recursos sociosanitaris a la comarca per a atendre el col·lectiu de persones amb discapacitat.
El dilluns 3 de desembre se celebra el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat i és per això que ADIMA, Associació de Persones amb discapacitat de la Marina Alta, associació d’utilitat pública, este diumenge ix a la Plaça de l’Ajuntament de Beniarbeig per a celebrar-ho. De 10 a 14 hores hi haurà tallers participatius, mercat solidari, parc infantil i moltes altres coses que mostren les capacitats que desenvolupen les persones amb discapacitat al si de les seues associacions.
Explicava la membre de ADIMA, Begonya Seguí, que la celebració del Dia de les persones discapacitades té majoritàriament una part lúdica, però sempre duu aparellada una part reivindicativa per “potenciar els drets que tenen les persones amb discapacitat, sobretot en estes èpoques que estem tots en situació de crisi i de recursos molt escassos”.
“Realment les associacions serien un pont entre l’usuari i les administracions i, actualment, les associacions estan realitzant la feina que haurien de fer les institucions i les administracions públiques”, denunciava Seguí, qui assegurava que les associacions són “el pilar” de les famílies i de les persones amb discapacitat.
La realitat és que les subvencions cada vegada són “més reduïdes” i cada vegada es cobren més tard. Al que s’ha d’afegir que la Marina Alta no compta amb Tallers Ocupacionals més enllà del Raquel Payà, ni de centres especialitzats que atenguen diàriament les persones amb discapacitat de la comarca, tot un greuge comparatiu respecte a la resta del territori.

Begonya Seguí feia una crida a la ciutadania perquè acudisca diumenge a celebrar el dia mundial de les persones amb discapacitat a la plaça de l’Ajuntament de Beniarbeig.
682 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!