Adéu a les festes patronals de Pego 2008

Dimecres, 2 juliol, Pego s’acomiadava de les seues festes amb el dia dedicat a l’Ecce-Homo, el patró del municipi. Després de la processó del sant, un gran castell de focs d’artifici posava punt i final a la jornada religiosa i a la setmana festiva. Sonaven les campanes de l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció per a celebrar el dia del patró, el Santíssim Ecce-Homo. Però abans de centrar-nos en la jornada d’ahir, recordem alguns actes de dimarts com són el segon dia dels xiquets i xiquetes que va tenir lloc a la Trilladora amb l’aigua com a eix principal per a poder suportar millor la intensa calor, el més menuts van jugar amb tobogans, pistes de relliscament, passadissos d’aigua… I alhora els de més edat s’ho passaven d’allò més bé al Passeig Cervantes amb les activitats que havien organitzat els nascuts al 1983, que enguany compleixen 25 anys.

A les 7 de la vesprada es va poder veure una grandíssima partida de pilota entre jugadors de la talla de Loripi, Waldo, Cándido i Luisito i els jugadors locals, que recordem-ho, estan integrats en dos equips que han competit en la lliga regular de raspall d’aficionats de tercera categoria B. El que va permetre que realitzaren dimarts, una actuació més brillant i viva que en la Fira 2007, quan acaben d’introduir-se en el món de les partides de pilota.

A les 7’30 es va celebrar la primera missa en honor a l’Ecce-Homo i posteriorment es va traslladar el sant a la Parròquia de Nostra Senyora de l’Assumpció. En aquest mateix temple, hores més tard, les veus que composen l’Orfeó de Pego es van posar en acció per a interpretar un repertori divers i acorde al temps de festa i solemnitat en què es produïa el concert.

A les 11 de la nit, al Polisportiu Municipal entraven en acció les Dansaires d’Uxola acompanyades a la veu pel cantautor xativí, Pep Gimeno ‘Botifarra’, però abans de tot això les inconfusibles veus de Salvador Bolufer i César Monzonís donaven l’entrada al grup i al cantaor.

I les Dansaires ballaren davant unes 300 persones guiades per la veu del ‘Boti’ com han acabant anomenat Pep Gimeno.

A la mitjanit, entrant ja en el dia 2 de juliol, dia de la Sang, es va iniciar l’Aurora amb eixida de la Capella de l’Ecce-Homo. Cal recordar que enguany és el segon any en què el dia del patró se celebra el primer dimecres després del darrer cap de setmana del mes de juny, un acord al que es va arribar entre l’ajuntament de Pego, la Junta Central de Moros i Cristians i la Confraria de l’Ecce-Homo, per tal d’unificar les festes perquè lluiren més i es visqueren més intensament entre els pegolins i pegolines.

A les 8 del matí les campanes del poble voltejaven per a fer públic als quatre vents que l’Ecce-Homo era honorat pel poble de Pego.

A les 11’30 va tenir lloc la solemne eucaristia presidida pel Bisbe de la Diòcesi de València, Monsenyor Salvador Jiménez i concelebrada pels sacerdots de Pego i els membres de la Germandat Sacerdotal del Santíssim Ecce-Homo. Per tal motiu es van congregar més de 500 persones a la Parròquia de l’Assumpció.

Una vegada el sol ja havia baixat d’intensitat i estava a punt de desaparèixer rere les muntanyes, a les 9 de la nit, va començar la solemne processó amb la imatge del Santíssim Ecce-Homo que va haver d’alterar el seu recorregut habitual a conseqüència de les obres de remodelació que actualment encara afecten l’Avinguda Jaume I. Junt als pegolins i pegolines que van acompanyar la imatge pels carrers del municipi, es trobaven les membres de les dos filades capitanes d’enguany, les Beduïnes, pel bàndol moro i les Arrapades, pel bàndol cristià. No va faltar tampoc la respresentació de la Junta central de Moros i Cristians, la de la Junta Local Fallera i els xiquets i xiquetes que en aquest 2008 han pres la comunió.

Des de la Confraria s’ha qualificat de “gran èxit” la participació de la gent, tant en els actes religiosos com mirant la processó, per la qual cosa afirmen que “va ser un encert unir les Festes Patronals per a evitar que l’últim dia i el més important es vera deslluït per la falta de personal, que aprofitava la falta d’actes programats per a gaudir ja d’uns dies de platja”.

Amb un gran castell de focs artificials es va posar fi a les festes patronals de Pego.
435 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!