Acomiadament d’un metge de capçalera del centre de salut de Pego, a la vista

Ho denunciava el Bloc-Compromís en l’últim plenari ordinari i ho confirmava l’alcalde de Pego. Este informava que hi ha una reunió prevista amb el nou coordinador del Centre de Salut per tractar aquesta qüestió i valorar les mesures a prendre per part del consistori. Convida a la resta de forces polítiques de la corporació a acudir a la mateixa.
Durant ‘precs i preguntes’ del darrer plenari ordinari de l’Ajuntament de Pego, la portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste va posar damunt la taula de la corporació municipal un efecte més de les retallades de sanitat i de la gestió privada de la sanitat comarcal, la possibilitat real de l’amortització d’una de les places de metge de capçalera del centre de salut de Pego. La informació que té el Bloc-Compromís apunta a la plaça que correspondria a l’última incorporació per trasllat.
Del Ruste destacava que a esta amortització, si es fera efectiva, se sumaria el fet que el Centre de Salut pegolí ja compta amb una plaça de metge de capçalera “poc hàbil” que compta amb poc ‘cupo’ de pacients perquè no el volen com a tal. Advertia que “la qualitat de la sanitat […] pegaria un pas enrere molt greu i és per això que es pregava que es posen en contacte amb la coordinació del centre o el que siga per veure que es pot fer des d’ací per a evitar-ho”.

L’alcalde de Pego contestava que té previst reunir-se amb el nou coordinador del Centre de Salut perquè “m’explique i em diga exactament que és el que està passant a eixe respecte perquè, efectivament, hi ha rumors que es vol amortitzar una de les places per allò d’estalviar”. Denunciava Carmelo Ortolà que “açò és vol disfressar, incrementant ‘cupos’ a metges de la mateixa àrea però que no estan a Pego”. Ortolà convidava a la resta de grups de la corporació municipal a acudir a la reunió amb el coordinador del centre de salut.
Així mateix, l’alcalde de Pego apuntava que l’ajuntament haurà de fer els seus propis esbrinaments “i protestes si fan falta perquè és incomprensible que s’estiga reduint la qualitat de la sanitat d’esta forma i això va a repercutir en la població del poble”.
455 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!