Abocament il•legal d´aigües fecals a la Sèquia de Cotes

El resultat de les anàlisi encarregades per la Regidoria de Medi Ambient ha desvelat que les aigües estan contaminades per desfets orgànics. Actualment s´està duent a terme l´estudi per a determinar el focus d´infecció.
Pego no se salva de res, des de fa temps que en les primeres planes dels diaris es poden llegir alternativament les queixes dels veïns del Riu Girona denunciant les olors que desprenen les seues aigües pels abocaments il•legals d´aigües fecals. A Pego, la Regidoria de Medi Ambient, la setmana passada, més concretament el dia 20 de setembre, després d’una visita visual i d´haver comprovat el mal estat de les aigües de la Sèquia de Cotes, al seu pas pel polígon 23 del terme municipal, va agafar una mostra d’aigua per a analitzar-la.

Un cop realitzades les anàlisi pertinents, els resultats confirmen la contaminació. El nivell de bactèries coliformes a 37º és de 207 unitats formadores de colònies, les mateixes bactèries però fecals a 44,5º és de 86 Unitats Formadores de colònies. En teoria l´aigua no ha de contenir cap Unitat d´aquest tipus, per tant, la seua presència indica un alt grau de contaminació. L´anàlisi també revela que hi ha presència d´extrectococos fecals i incomptables colònies fecals. A més s´han detectat bactèries clostriumperfingens i espores. Tot això es tradueix en què l´aigua de la sèquia de Cotes no és apta per al consum humà.

Davant els contundents resultats de les anàlisi, la Regidoria denuncia l´abocament d´aigües fecals al cabal de la sèquia. En aquests moments Medi Ambient està duent a terme l´estudi per a localitzar el focus contaminant.
431 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!