A Presó dos acusats de falsificar empadronaments a Gandia

Es calcula que han prporcionat papers a 200 persones, majoritàriament marroquís, que pagaven 2.000 euros per obtindre la documentació. Hi ha una funcionaria del consistori detinguda. En el futur podrien estudiar-se també els empadronaments fraudulents realitzats en nombrosos municipis durant les passades eleccions. La coordinadora del departament d’Estadística de l’Ajuntament de Gandia va passar ahir el dia en els jutjats de Dénia per a explicar a la magistrada la seua implicació en la xarxa que va nodrir de documents falsos a uns 200 immigrants, principalment residents en municipis de la Marina Alta i La Safor.

Mentrestant, la investigació de la Guàrdia Civil de Xàbia segueix activa a la recerca del supòsat líder de la xarxa, un pakistanés que es va aprofitar de les facilitats que tenia la seua parella per a manipular el padró municipal de Gandia per a traure profit econòmic. Segons sospita la benemèrita, este home, que es troba al seu pais, va ser qui va vendre desenes de certificats per uns 2.000 euros cada u.

Els moviments d’aquest home estaven perfectament controlats, ja que regentava un locutori en Gata de Gorgos ubicat just enfront del quarter de la Benemèrita. Si no es va procedir a la seua detenció abans que s’anara a Pakistan és perquè encara no s’havia aconseguit l’autorització del jutge per a efectuar els registres que van provar l’origen de la xarxa fraudulenta.

Qui sí que va ser arrestat el mateix dia que la funcionària de Gandia va ser Mustafá R., un marroquí que també va col•laborar en la venda de la documentació. Este home també va ser traslladat a presó després de prestar declaració ahir.

En les pròximes setmanes es preveu un rosari de detencions escalonades de les 200 persones que, presumptament van utilitzar, per a evitar la seua expulsió d’Espanya, els documents falsos que va gestionar Elvira M.

.

376 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!